Skip to content
GOK i Rødding med FOF Sydjylland

GOK bevægelse for gigt ramte i varmt vand

I samarbejde med Gigtforeningens Oplysningskreds i Rødding

Vi laver bevægeøvelser i vand, målrettet dig, der har funktionelle problemer i bevægeapparatet, såsom gigt, ryglidelser, nakkeproblemer, udskiftede led eller andre hæmmende lidelser.

Træning i varmt vand er smertelindrende, og øvelserne vil føles blødgørende på led og muskler.

Træningen er for dig som har behov for skånsom træning, og derfor ikke kan deltage på almindeligt hold i bassin.

Hvordan foregår undervisningen?

Hver mødegang består af cirka 45 minutter. De første 30 minutter undervises i det ca. 34 grader varme vand. I den resterende tid er der ikke undervisning og du kan bruge den på det du vil i varmtvands bassinet; der er fortsat livredder til stede.

Forudsætning for deltagelse på et handicaphold

Deltagelse forudsætter deltagerens underskrift på en tro og loveerklæring fra underviseren på første mødegang – og at underviseren vurderer at deltageren opfylder kommunens forudsætninger for deltagelse på et særligt tilrettelagt hold. Ellers skal deltageren afvises fra deltagelse. Underviseren vurderer, om en kursist bør flyttes fra et handicaphold til et alment hold – eller omvendt.

Handicapundervisning er almindelig aftenskoleundervisning, hvor underviseren er nødt til at tage et sådant hensyn til den enkelte deltager, at undervisning på hold af normal størrelse ikke giver mening.

På handicaphold tages der særlige hensyn i den pædagogiske tilrettelæggelse, fordi kursisterne har et særligt pædagogisk behov for ekstra opmærksomhed fra underviserens side.

Kurset er tilrettelagt, så den enkeltes situation i forhold til kursets indhold tilgodeses i videst muligt omfang.

For at kunne betragtes som handicappet i forhold til undervisningen skal der være et konkret handicap i forhold til det konkrete undervisningsforløb. Det er f.eks. ikke et handicap at være overvægtig, ældre eller gravid – eller at mødekalenderen for et handicaphold er mere belejlig end mødekalenderen for et alment hold. 

Har du spørgsmål?

Kontakt FOF Sydjyllands kontor for en dialog om, hvorvidt deltageren er handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne. I forbindelse med deltagerens underskrift på en tro og loveerklæring ved underviseren på første mødegang, kan underviseren forklare og svare på spørgsmål – men det anbefales at være afklaret i forbindelse med tilmeldingen til holdet. Send en mail eller ring til FOF Sydjylland.

Information

  • Dato 24.08.2023-14.12.2023
  • Adresse Rødding Centret
    Søndergyden 15
    6630 Rødding
  • Lokale Varmtvandsbassin
  • Bemærkninger Der er mulighed for at få et særtilskud fra Gigtforeningens oplysningskreds i Rødding på kr. 250 for efterårssæsonen 2023. For at tilgå den pris, skal du klikke i firkanten med teksten ud for: Jeg er berettiget til nedsat pris eller køber en rejse. Når du i tilmeldingsforløbet, når til tilskud og pristyper, kan du vælge rabatprisen til venstre for det viste beløb.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 24.08.2023 17:15-18:00 Rødding Centret Simon Klausen
2 Torsdag 31.08.2023 17:15-18:00 Rødding Centret Simon Klausen
3 Torsdag 07.09.2023 17:15-18:00 Rødding Centret Simon Klausen
Se alle Se færre
Fysioterapeut, Simon Klausen
Underviser

Simon Klausen

Jeg er færdiguddannet fysioterapeut i juni 2022 i Esbjerg.

Jeg har taget GLAD-kursus for artrose i hofte og knæled, og som terapeut fokuserer jeg meget på træningsterapi, som bygger på den nyeste viden inde for området. Ud over det fokuserer jeg også på den manuelle terapi.

Under kurset vil du blive inddraget i dit egen forløb, og du vil på den måde få gode redskaber til, hvordan du får det bedste resultat.

Udover at jeg er behandler, både ude og på klinik, har jeg holdtræning på klinikken og bassinhold i Rødding svømmehal.