Skip to content
Tegn i det fri i Kolding

Tegn i det fri - Kolding by

At tegne er at se

På kurset øver vi os i at iagttage forskellige bykvarterer og lade vores indtryk komme til udtryk på tegnepapiret. Vi finder gode steder rundt omkring i Kolding by, hvor vi kan sidde og tegne frihåndstegning – spontane skitser og studier af udvalgte motiver. Idylliske gader, livlige pladser, en stille blomsterpark og områder med moderne arkitektur. Finurlige detaljer og karakteristiske byrum.

Du får øvelser til blandt andet at arbejde med linjer og former, perspektiv og proportioner, lys og skygge og intuitiv tegning. Vi undersøger og taler om forskellige tegneteknikker, og du får løbende respons på dine tegninger. Hvis det regner, er vi indenfor i kursus-lokalet.

Kurset er både for begyndere og letøvede med en underviser der er kunsthistoriker, byplanlægger og erfaren billed- og tegnevejleder for voksne.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 23.04.2023 10:00-16:15 KUC Helle Solhøj Hansen
Helle Solhøj Hansen, underviser i Søndag med skulptur, Kunstvandring og Tegn i det fri hos FOF Sydjylland
Underviser

Helle Solhøj Hansen

Jeg er cand.mag. i kunsthistorie og filosofi fra Aarhus Universitet og har speciale i stedsspecifik kunst og arkitektur. Desuden har jeg en overbygning i byplanlægning fra Arkitektskolen Aarhus. Da jeg var yngre, gik jeg på tegneskoler ved blandt andet Ny Carlsberg Glyptotek og Århus Kunstakademi.

Jeg har undervist i tegning ved Vrå Kunstskole og ved Aarhus Universitet samt i kunsthistorie, skulptur- og arkitekturoplevelse ved folkeuniversiteter og aftenskoler.

I mange år har jeg arbejdet som projektleder og planlægger i Horsens og Svendborg Kommuner. Siden 2019 har jeg selvstændig virksomhed som kulturformidler, blandt andet med omvisninger på Broholm Slot, tegneture og kunst- og byvandringer med levende fortællinger i Odense, på Sydfyn og fra 2022 i Sydjylland.