Skip to content

Vi er i fuld gang med at gøre sommerens og efterårets hold klar... få besked som en af de første, når de er klar

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Kunstvandring i Vejen

Lær din by at kende - Kunst i Vejen, Rødding og Skibelund Krat

Opdag eller genopdag kunsten i det fri i Vejen, Rødding og Skibelund Krat og hør fortællinger om stedets historie og forandring gennem tiden. På tre guidede ture giver vi os tid til se og tale om mindesmærker, moderne skulpturer og nutidens kunstneriske udsmykninger.

I Vejen vil vi blandt andet kigger nærmere på Niels Hansen Jacobsens skulptur Militarismen på Torvet og Kunstlågerne til Museumspladsen. I Rødding bevæger vi os omkring traditionelle mindesten, den farverige genforeningsmur og andre steder på og omkring byens kunstrute. I Skibelund Krat reflekterer vi over stedets historie og atmosfære og ser både de gamle monumenter og det nye kunstværk Lenticula af Sophia Kalkau.

Gåturene er op til tre kilometer med underviseren/guiden som er cand.mag. i kunsthistorie og har en faglig overbygning i byplanlægning.

HUSK! Påklædning efter vejret, da vi er udendørs

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 02.06.2022 16:00-18:45 Vejen Kunstmuseum Helle Solhøj Hansen
2 Torsdag 09.06.2022 16:00-18:45 Rødding Højskole-eng Helle Solhøj Hansen
3 Torsdag 16.06.2022 16:00-18:45 Amfiteatret Helle Solhøj Hansen
Helle Solhøj Hansen, underviser i Søndag med skulptur, Kunstvandring og Tegn i det fri hos FOF Sydjylland
Underviser

Helle Solhøj Hansen

Jeg er cand.mag. i kunsthistorie og filosofi fra Aarhus Universitet og har speciale i stedsspecifik kunst og arkitektur. Desuden har jeg en overbygning i byplanlægning fra Arkitektskolen Aarhus. Da jeg var yngre, gik jeg på tegneskoler ved blandt andet Ny Carlsberg Glyptotek og Århus Kunstakademi.

Jeg har undervist i tegning ved Vrå Kunstskole og ved Aarhus Universitet samt i kunsthistorie, skulptur- og arkitekturoplevelse ved folkeuniversiteter og aftenskoler.

I mange år har jeg arbejdet som projektleder og planlægger i Horsens og Svendborg Kommuner. Siden 2019 har jeg selvstændig virksomhed som kulturformidler, blandt andet med omvisninger på Broholm Slot, tegneture og kunst- og byvandringer med levende fortællinger i Odense, på Sydfyn og fra 2022 i Sydjylland.

Vejen
Rødding
Skibelund Krat