Skip to content
Søndag med skulptur i Vejen

Søndag med skulptur i Vejen

Er du også nysgerrig på kunst i det offentlige rum: mindesmærker og monumenter, moderne skulpturer og kunstneriske udsmykninger?

På dette søndagskursus sætter vi tankerne i bevægelse rundt om skulpturkunsten og kigger nærmere på udvalgte kunstværker. Vi starter indenfor i kursus-lokalet med en spændende introduktion, hvor du hører om udendørsskulpturer i kunstens historie og får inspiration og værktøjer til at opleve skulpturer under åben himmel.

Efter frokostpausen går vi ud i Vejen by, kikker nærmere på forskellige kunstværker og taler om skulpturerne: Materialer, teknik, formsprog, symbolik, kunstnerne, tiden hvor kunstværket er skabt og hvordan kunstværkerne forholder sig til stedets karakter i dag.

Underviseren er cand.mag. i kunsthistorie og har en faglig overbygning i byplanlægning.

HUSK påklædning efter vejret, da vi er udendørs.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 10.09.2023 10:00-15:30 Grønvangsskolen Helle Solhøj Hansen
Helle Solhøj Hansen, underviser i Søndag med skulptur, Kunstvandring og Tegn i det fri hos FOF Sydjylland
Underviser

Helle Solhøj Hansen

Jeg er cand.mag. i kunsthistorie og filosofi fra Aarhus Universitet og har speciale i stedsspecifik kunst og arkitektur. Desuden har jeg en overbygning i byplanlægning fra Arkitektskolen Aarhus. Da jeg var yngre, gik jeg på tegneskoler ved blandt andet Ny Carlsberg Glyptotek og Århus Kunstakademi.

Jeg har undervist i tegning ved Vrå Kunstskole og ved Aarhus Universitet samt i kunsthistorie, skulptur- og arkitekturoplevelse ved folkeuniversiteter og aftenskoler.

I mange år har jeg arbejdet som projektleder og planlægger i Horsens og Svendborg Kommuner. Siden 2019 har jeg selvstændig virksomhed som kulturformidler, blandt andet med omvisninger på Broholm Slot, tegneture og kunst- og byvandringer med levende fortællinger i Odense, på Sydfyn og fra 2022 i Sydjylland.