Skip to content
Pasta ai peperoni

Italiensk madlavning - Vegetarisk

Vil du opleve den ægte smag af Italien på en grøn og sund måde? Uanset om du er vegetar eller blot søger ny inspiration til plantebaserede retter, vil du her lære at tilberede autentisk italiensk mad med sæsonens råvarer - såsom artiskokker, broccoli, citrusfrugter, græskar, kiwi, radicchio, svampe og friske krydderurter kombineret med mejeriprodukter, bælgfrugter, nødder, ris, pasta, majs, brød og olivenolie.

Vi inviterer dig til at udforske en udsøgt pallette af italienske retter, der fortryller sanserne, uden brug af kød og fisk.

Vi tilbereder hver gang en smagfuld middag på 2-3 retter og slutter måltidet med en liflig dessert. Hver ret præsenteres med navn både på dansk og italiensk. Samtidig får du indsigt i, hvordan en traditionel italiensk menu er opbygget - fra antipasto, primo, secondo, contorno og dolce - så du med lethed kan forstå de forskellige retter på en italiensk restaurant.

På dette kursus får du mere end bare opskrifter - du får en unik smagsoplevelse og indsigt i Italiens rige madtraditioner. Opdag specifikke ingredienser og teknikker, så du kan forkæle dig selv og andre med velsmagende og sund middelhavsmad.

Tag det første skridt mod det italienske univers af velsmag og variation og tilmeld dig kurset i god tid, så du sikrer dig en plads.

Information

  • Dato 16.01.2025-20.02.2025
  • Adresse Lyshøjskolen
    Lyshøj Alle 1
    6000 Kolding
  • Lokale Køkken
  • Bemærkninger Der er en udgift til råvarer på ca. kr. 120-150 pr. gang som afregnes med underviseren. 1. og 2. mødegang afregnes 1. mødegang. Medbring gerne forklæde, drikkevarer og evt. beholder til rester der ikke bliver spist. Benyt hovedindgang F for at komme til lokalet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 16.01.2025 17:30-21:30 Lyshøjskolen Inger Harborg
2 Torsdag 30.01.2025 17:30-21:30 Lyshøjskolen Inger Harborg
3 Torsdag 20.02.2025 17:30-21:30 Lyshøjskolen Inger Harborg
Inger Harborg
Underviser

Inger Harborg

Jeg underviser hos FOF i italiensk og italiensk madlavning.

Jeg er uddannet korrespondent i engelsk og tysk, men min passion for det italienske sprog bragte mig i 1982 til Rom, for at lære italiensk helt fra bunden.

Det blev en lang rejse på næsten tre årtier, med bopæl i flere regioner. Jeg faldt totalt for Italien og italienerne, og beundrer deres evne til at nyde ”la dolce vita”, og at de stiller høje krav til kvalitet og smag i madlavningen. I 2023 deltog jeg i et 8 ugers kursus på kokkeskolen International Academy of Italian Cuisine i Lucca for at løfte min kokkekunst til et højere niveau og hente ny inspiration.

Når jeg underviser, kan jeg lide at dele ud af min skattekiste af kendskab til det italienske sprog, køkken og den italienske kultur - og at bringe kursisterne tættere på Italien.