Skip to content
Mensendieck

Mensendieck

Der er max 3 deltagere på hvert hold, så der er tid til dig.

Få det bedste ud af den krop du har med Mensendieck, som er en slags "kørekort til kroppen" og de korrektioner øvelserne giver dig. Mensendieck øvelserne giver dig et andet bevægelsesmønster, som giver dig: bedre balance, den bedst mulige holdning over tid, øger udholdenheden, giver større styrke og bedre koordination uden at kroppen belastes eller slides.

Gennem livet gør belastningsskader og ikke mindst tyngdekraften sit til, at vores krop falder sammen. Mensendieck er for alle uanset alder, køn, kondition, fysiske udfordringer, som f.eks. hypermobilitet, Scheuermann, Skoliose. Mensendieckmetoden kan være med til at lindre eller fjerne smerter i led, knogler, bindevæv (myofascia) og muskler.

Underviseren er Mensendieck uddannet.

Tilmelding sker direkte til underviser Gunhild Nymark Echternach: gechternach@live.dk

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 07.10.2021 17:30-18:15 Idrætsbygningen Gunhild Nymark Echternach
2 Torsdag 14.10.2021 17:30-18:15 Idrætsbygningen Gunhild Nymark Echternach
3 Torsdag 04.11.2021 17:30-18:15 Idrætsbygningen Gunhild Nymark Echternach
Se alle Se færre
Gunhild Nymark Echternach
Underviser

Gunhild Nymark Echternach

Mensendieckgymnastik har været en del af mit liv siden 1981, hvor jeg, som ganske ung, selv stiftede bekendtskab med dette fremragende gymnastik system, som bygger på naturviden-skabelige principper, anatomi, fysiologi, vægtstangsprincipper, biomekanik og pædagogik.

På blot 2 år blev jeg alvorlige skavanker kvit, så jeg har kunnet leve fuldt ud, med de fysiske udfoldelser jeg havde lyst til.

Først i 2013 blev jeg eksamineret Mensendiecklærer, gennem Dansk Mensendieck Forbunds Skole.

Mit arbejde med Mensendieckgymnastik de sidste 7 år, har givet mig stor erfaring i at "se" kroppen og gennem utallige kropsanalyser har jeg øvelse i at gennemskue, hvilke muskler der trænger til træning hos de elever, der træder ind på mit gulv.

Jeg ser ikke sygdomme hos dig, jeg ser udfordringer af større eller mindre grad. Jeg lytter til de ambitioner du har i forhold til din krop og sammen vil vi arbejde efter målet.

De bevægelsesændringer du magter at adaptere ind i dine daglige bevægelser, vil hjælpe dig til et bedre "bevæge mønster", med færre gener og større energi. Dine "bevidste bevægelser" vil du have glæde af resten af livet. Det kan betragtes som en investering at få dette "kørekort til kroppen".

I hold træning vil jeg stadig være i stand til at tage individuelle hensyn, så de enkelte øvelser vil blive rettet til hver enkelt elev.

Med din arbejdsindsats og min viden og tålmodighed, kan vi sammen udrette store forandringer for din krop og din formåen.

I 2017 valgte jeg at engagerer mig i bestyrelsesarbejde i Dansk Mensendieck Forbund, med fuldmagt til at indgå i samarbejde med en gruppe kollegaer til omlægning og nytænkning af vores uddannelse. Det er spændende arbejde, som vi håber er færdigt i 2025.

I 2018 har jeg tilegnet mig grundlæggende viden om Fysio-Pilates, som tager det bedste af Pilates set med Fysioterapiens øjne.

Med din lyst til kontrol af kroppen og fordybe dig i mere viden om din krop og med mit engagement og Mensendieck systemets hjælp kan vi nå langt.