Skip to content
Lær latin hos FOF Sydjylland

Latin for begyndere - salve

Salve

Latin betegnes i dag som et »dødt sprog«, fordi ingen længere taler det. Alligevel har latin enormt stor betydning for de europæiske sprog. Latin er grundstenen for moderne romanske sprog som italiensk, fransk, spansk, rumænsk og portugisisk.

Lærer du det latinske sprogs opbygning, vil du have gode forudsætninger for at lære og tilegne dig en række andre sprog, særligt de allerede nævnte.

Her lærer du basal grammatik, får indsigt i danske fremmedords og låneords latinske rødder. Du lærer dermed at oversætte og forstå latinske tekster.

Vi tilbyder også latin for øvede, der bygger videre på begynder latin, og henvender sig til dig, der har været gennem basis latin for begyndere, og vil forstå endnu mere af de gamle romeres sprog og kultur.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 05.10.2022 17:00-18:50 KUC Rikke Amalie Vind Plomion
2 Onsdag 12.10.2022 17:00-18:50 KUC Rikke Amalie Vind Plomion
3 Onsdag 26.10.2022 17:00-18:50 KUC Rikke Amalie Vind Plomion
Se alle Se færre
Rikke Amalie Vind Plomion
Underviser

Rikke Amalie Vind Plomion

Jeg er efter 15 år i Frankrig vendt tilbage til Danmark, hvor jeg nu underviser i fransk, latin og religion i gymnasiet.

Jeg er universitetsuddannet cand.mag. i fransk og religionshistorie. Jeg har en del undervisningserfaring i fransk fra forskellige offentlige og private skoler og fra erhvervslivet, samt flere års erfaring som tolk og oversætter. Jeg har undervist i både udlandet og i Danmark.

Jeg har i min undervisning stort fokus på deltagernes unikke uddannelsesbehov og ønsker. Jeg planlægger nogle udfordrende og lærerige aktiviteter for at holde dem engagerede og beskæftigede på en sjov og hyggelig måde.

Jeg er en positiv, udadvendt person. Jeg brænder for fransk og Frankrig og har viet mit liv til at dele min passion med andre og lære dem det franske sprog og den franske kultur at kende.