Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Rubinsalen på Koldinghus

Koldinghus´ Arkitektur - Guidet tur på Koldinghus

Oplev mødet mellem nyt og gammelt, når en af slottets guider tager jer med rundt i slottets arkitektoniske perle, Ruinsalen

Arkitektparret, Inger og Johannes Exner, fik i 1972 overdraget renoveringen af Koldinghus, som i mere end 150 år havde ligget hen, som en udbrændt ruin. Formålet med restaureringen var ikke at genopbygge slottet, som det stod før branden i 1808. Derimod stræbte arkitektparret Exner efter, at røre ruinen så lidt som muligt, og vise den som en dramatisk periode i slottets og rigets historie. Ruinen blev derfor beskyttet af en ny og imponerende arkitektur, der indrammer og understreger ruinens fortælleværdi.

Rundvisningen i Koldinghus’ arkitektur giver mulighed for, at høre historien bag slottets største og fornemste genstand, Ruinsalen, der i 1993 blev tildelt Europa Nostra pris for kulturarv og som er en vigtig kilde til viden om slottets bygningshistorie.

Information

  • Dato 14.09.2022-14.09.2022
  • Adresse Koldinghus
    Koldinghus 1
    6000 Kolding
  • Lokale Springvandet slotsgården
  • Bemærkninger Inkluderet i prisen er entre til Koldinghus og guidet rundvisning. Medbring den fremsendte faktura/bekræftelse som adgangskort til museet. Kl. 15.00-16.00: Rundvisning. Kl. 16.00-16.50: Mulighed for at gå rundt på egen hånd i museet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 14.09.2022 15:00-16:50 Koldinghus Koldinghus - Kongernes Samling

Koldinghus - Kongernes Samling