Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Kongernes Samling Koldinghus

Koldinghus´ Historie - Guidet tur på Koldinghus

Tag med på en spændende tur rundt på slottet med en erfaren guide, der levende og engageret fortæller om slottets mere end 750 års historie

Koldinghus har været under store forandringer og omvæltninger gennem dets eksistens. På turen rundt på slottet fortæller guiden om det første byggeri på slotsbanken, skiftende kongers ombygninger og de spor, de har efterladt. Krige og brande kom til at præge slottet, indtil katastrofen indtraf i 1808, hvor slottet udbrændte. Tilbage stod ruinen, der fik en helt ny funktion i 1800-tallet, hvor man opfattede ruiner, som et smukt og malerisk indslag i kulturlandskabet. Men slottet rejste sig igen og gik en ny storhed i møde, som ét af Danmarks store og markande museer.

På rundvisningen kommer gæsterne ind i udvalgte rum, hvor slottets og kongernes historie fortælles, ligesom gæsterne skal høre murernes historie i det store gårdrum med den sjældne og originale brolægning.

Et besøg på Koldinghus er et vigtigt stykke Danmarkshistorie om et land og en by, der har været tæt knyttet sammen i fred og krig, besættelse og afmagt, udvikling og genrejsning.

Information

  • Dato 12.10.2022-12.10.2022
  • Adresse Koldinghus
    Koldinghus 1
    6000 Kolding
  • Lokale Springvandet slotsgården
  • Bemærkninger Inkluderet i prisen er entre til Koldinghus og guidet rundvisning. Medbring den fremsendte faktura/bekræftelse som adgangskort til museet. Kl. 15.00-16.00: Rundvisning. Kl. 16.00-16.50: Mulighed for at gå rundt på egen hånd i museet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 12.10.2022 15:00-16:50 Koldinghus Koldinghus - Kongernes Samling

Koldinghus - Kongernes Samling