Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Søndag med skulptur i Vejen

Søndag med skulptur i Vejen

Er du også nysgerrig på kunst i det offentlige rum: mindesmærker og monumenter, moderne skulpturer og kunstneriske udsmykninger?

På dette søndagskursus sætter vi tankerne i bevægelse rundt om skulpturkunsten og kigger nærmere på udvalgte kunstværker. Vi starter indenfor i kursus-lokalet med en spændende introduktion, hvor du hører om udendørsskulpturer i kunstens historie og får inspiration og værktøjer til at opleve skulpturer under åben himmel.

Efter frokostpausen går vi ud i Vejen by, kikker nærmere på forskellige kunstværker og taler om skulpturerne: Materialer, teknik, formsprog, symbolik, kunstnerne, tiden hvor kunstværket er skabt og hvordan kunstværkerne forholder sig til stedets karakter i dag.

Underviseren er cand.mag. i kunsthistorie og har en faglig overbygning i byplanlægning.

HUSK! Påklædning efter vejret, da vi også skal udendørs

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 02.10.2022 10:00-15:30 Grønvangsskolen Helle Solhøj Hansen
Helle Solhøj Hansen, underviser i Søndag med skulptur, Kunstvandring og Tegn i det fri hos FOF Sydjylland
Underviser

Helle Solhøj Hansen

Jeg er cand.mag. i kunsthistorie og filosofi fra Aarhus Universitet og har speciale i stedsspecifik kunst og arkitektur. Desuden har jeg en overbygning i byplanlægning fra Arkitektskolen Aarhus. Da jeg var yngre, gik jeg på tegneskoler ved blandt andet Ny Carlsberg Glyptotek og Århus Kunstakademi.

Jeg har undervist i tegning ved Vrå Kunstskole og ved Aarhus Universitet samt i kunsthistorie, skulptur- og arkitekturoplevelse ved folkeuniversiteter og aftenskoler.

I mange år har jeg arbejdet som projektleder og planlægger i Horsens og Svendborg Kommuner. Siden 2019 har jeg selvstændig virksomhed som kulturformidler, blandt andet med omvisninger på Broholm Slot, tegneture og kunst- og byvandringer med levende fortællinger i Odense, på Sydfyn og fra 2022 i Sydjylland.