Skip to content
Kom på heldagstur til øen Sylt i Vesterhavet med FOF Sydjylland og Fredagshøjskolen

Sylt - heldagstur til den eksklusive tyske ferieø

Fantastisk natur og eksklusivt miljø

Der er afgang fra Vejen Idrætscenter kl. 06.50 og fra KUC i Kolding kl. 07.15. Skriv i bemærkningsfeltet ved tilmelding, hvis du vil stige på i Vejen.

Ikke alene oplever du at køre til Sylt (Sild på dansk) med biltoget over Hindenburgdæmningen (vi sidder i bussen imens), og den smukke sejltur fra Sylt til Rømø… imellem de 2 fantastiske oplevelser udfolder vi et helt unikt klitlandskab, hvide sandstrande, charmerende huse, fristende strandkurve - og et eksklusivt byliv i Westerland med højhuse, kasino og en strandpromenade, forbeholdt dem, der betaler for at gå derned.

Sild er kontrasternes ø… for der er stribevis af små landsbyer med hvert sit særpræg.

Den frisiske byggestil dominerer sommerhusområderne - og flere steder er så eksklusive, at det er de mest prominente og velhavende fra store dele af verden, som har deres feriested her. Man kalder det "Nordens Monaco".

Undervejs sydpå nyder vi friskbagt morgenbrød med kaffe/te i bussen inden vi når Niebüll station, hvor bussen kører ombord på biltoget og mens vi sidder i bussen, passerer det fantastiske vadehav, som er optaget på UNESCO’s verdensnaturarv liste, forbi vores vinduer.

I øens hovedstad, Westerland, spadserer vi på gågaden de ca. 800 meter op til strandpromenaden, hvor der bliver tid til på egen hånd at udforske byen og det fine strøg og sidegaderne med spændende butikker.

Efter en god frokost møder vi en lokal, dansktalende guide, som over de næste par timer viser os den fantastiske ø med fremmedartede naturoplevelser og gode historier. Efter en god køretur i adstadigt tempo, så vi kan nå at se til begge sider, når vi frem til havnebyen List. Forhåbentlig bliver der tid til at se nærmere på byens og havnens aktiviteter inden færgen sejler os tilbage til Danmark op langt Rømøs nærmest uendelige sandstrande.

Når færgen har lagt til i Havneby kører vi en lille rundtur på Rømø inden vi sætter kursen mod Kolding, hvor vi forventer at ankomme ca. kl. 19.00.


Inkluderet i prisen

 • Kørsel i moderne langtursbus med erfaren chauffør
 • Rejseleder
 • Morgenkaffe/te med frisk brød, smør, ost og marmelade
 • Togbillet over Hindenburgdæmningen
 • Færgebillet fra Sild til Rømø
 • Frokost med en øl, sodavand eller kildevand
 • Rundfart på øen med lokal, dansktalende guide
 • Evt. bidrag til Rejsegarantifonden

Priser for pladsreservation i bussen

 • De forreste 4 sæder - kr. 200 pr. stk.
 • Øvrige sæder - kr. 100 pr. stk.

Husk passet og evt. euro, da Sylt ligger i Tyskland.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Man skal være selvhjulpen for at kunne deltage på turen.

Information

 • Dato 29.09.2023-29.09.2023
 • Adresse Vejen Idrætscenter
  Petersmindevej 1
  6600 Vejen
 • Bemærkninger Tilmelding senest d. 1. september, men hurtig tilmelding tilrådes, da turen erfaringsmæssigt hurtigt bliver udsolgt. Pris er inkl. kaffe/rundstykke, guider, frokostbuffet med en alm. øl/vand. Hvis du ønsker at stige på bussen ved Vejen Idrætscenter klokken 06.50, så skriv det i beskedfeltet ved tilmelding.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 29.09.2023 06:50-19:30 Vejen Idrætscenter Ena Søndergaard

Brian Bøglund

Skoleleder hos FOF Sydjylland