Skip to content

Alle aktiviteter i FOF Sydjylland med fysisk fremmøde er sat i bero t.o.m. den 7. februar, eller når myndighederne mener det igen er forsvarligt at genoptage undervisningen. Hold dig orienteret her på siden og på coronasmitte.dk

Se mere

Kan du ikke vente? Vær på kursus hjemmefra med vores fjernundervisning!

Se online kurser

Elbphilharmonie i Hamburg

Elbphilharmonie i Hamburg

Koncert og opera

Eksklusiv musikalsk weekendtur med de bedste pladser

OBS: Når der opstår venteliste på turen, så tøv ikke med at tilmelde dig alligevel. Når vi igen får billetter til Elbphilharmonien kontakter vi ventelisten inden vi åbner for salget.

Det er stort set umuligt at få billetter til Hamburgs nye koncerthus – Elbphilharmonie – så tilmeld dig nu og glæd dig til en fantastisk oplevelse. Vi har fået ekstraordinært gode pladser – både her og i Staatsoper!

Lørdag kører vi fra Kolding og nyder undervejs et rundstykke med kaffe/te i bussen på vej sydpå. (Bussen starter i Vejen inden den når til Kolding, så husk at anføre, hvor du vil stige på).

Vi holder en kort frokostpause undervejs, for vi vil hurtigt til Hamburg, hvor vi indleder med en byrundtur omkring de vigtigste seværdigheder. En lokal, dansktalende guide, kommer ombord og tager os ud på en aktuel tur og fortæller, hvad vi ser undervejs. Hvor lang rundturen bliver, afhænger af trafik og tidspunktet. Der er rigeligt at se på og der er både de velkendte steder og de nye steder, som er skudt op i byen de seneste år.

Ved 15:45-tiden er vi fremme ved vores hotel i Hamborg, hvor vores værelser venter på os.

Vi skal bo centralt i Hamborg med mulighed for at gå ud på egen hånd.

Sammen spiser vi aftensmad i hotellets restaurant kl. 17:30. En hovedret sammen med en øl eller vand er inkluderet i prisen.

Vi mødes bagefter i hotellets reception og går de få hundrede meter til Staatsoper.

Kl. 19:30 er vi på plads på rækkerne 8 og 9 til en spændende opførelse af Jules Massenets opera i 5 akter fra 1884, Manon. Den unge Manon er på vej til kloster og møder – og forelsker sig i – den unge, charmerende des Grieux, hvorefter de straks stikker af sammen. Han er fattig. Hun ønsker sig et behaveligt liv – så hun forlader ham for en velhavende bejler... Vi følger skæbnefortælllingen, mens Philharmonicsces Staatsorchester ledsager med skønne toner. Jules Émile Frédéric Massenet var en fransk komponist, hvis operaer var umådelig populære i slutningen af 1900-tallet og starten af det 20-århundrede – med melodiske, smægtende og iørefaldende musik.

Efter forestillingen er der måske stemning for at mødes i hotellets bar og lande den fælles oplevelse.

Søndag er der god tid til morgenmaden inden vi kl. 09:30 tjekker ud.

Bussen tager os til Elbphilharmonien i god tid til at få et indtryk af det imponerende byggeri, herunder at gå en tur rundt om bygningen i 30 meters højde, en stor oplevelse!

Vi skal til koncert i Elbphilharmonien kl. 11:00, hvor Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, under ledelse af dirigenten Yutaka Sado spiller Josehp Haydns Symphonie Nr 44 e-Moll "Trauersymphonie". Derefter følger Avner Dormans mandolinkoncert med Avi Avital på mandolin... og vi slutter med Sergei Prokofjews Symphonie nr. 5 B-dur op 100.

Til disse store oplevelser, har vi sikret os billetter på 1., 2., 3 og 5. række… Nyd det!

Efter koncerten i den fantastiske sal spiser vi frokost i Elbphilharmonien – hovedret og dessert, samt en øl eller vand er inkluderet i prisen.

Således klar til hjemturen kører vi nordpå igen – med en pause undervejs. Vi tager afsked med hinanden efterhånden som vi når til de samme steder, hvor vi steg på. En hel masse oplevelser rigere…

I januar udsendes rejseplan med nøjagtige påstigningstidspunkter og -steder.

Vi tager forbehold for nødvendige ændringer i programmet.

Inkluderet i prisen er

  • Busrejse i god, moderne bus med rejselederservice
  • Rundstykke med kaffe/te på udrejsedagen
  • En nat i delt dobbeltværelse på godt, centralt hotel
  • Morgenbuffet søndag
  • Gode billetter i Elbphilharmonien og Staatsoper
  • Guidet byrundtur i Hamborg
  • Aftensmad med en øl eller vand før Manon lørdag
  • Frokost med en øl eller vand i Elbphilharmonien efter koncerten søndag
  • Bidrag til rejsegarantifonden (teknisk arrangør: FOF, nr 2544)