Skip to content
Kom med på heldagstur til Esbjerg og mueseum FLUGT med FOF Sydjylland og OK-Klubben

Heldagstur til Esbjerg og Museum FLUGT

I samarbejde med OK-Klubben

Kl. 08.30 Afgang fra Ålegården i Kolding.

Med en lille pause til kaffe og rundstykker undervejs kører vi direkte til Esbjerg, hvor vi skal på en 1½ times Havnerundfart. Vi tager på en tidsrejse lige fra havnens start til det, vi ser i dag, med både Fiskeriet, som var Havnens første store epoke, til Olie & Gas, som kom efter Fiskeriet, og Vindmølledelen og den grønne omstilling, som vi i dag står midt i, og ikke mindst en udvidelse af Havnen for at kunne agere knudepunkt for distribution af militært isenkram, der skal fra USA og videre ud i Europa.

Herefter kører vi til Billum Kro, der venter os med en frokostbuffet, hvortil der serveres en almindelig øl eller vand.

Eftermiddagen bruges på at besøge det nye og spændende Museum FLUGT i Oksbøl. Vi får en introduktion i bussen, hvorefter vi får udleveret audioguides, som kan bruges til at høre nærmere om historierne på museet.

FLUGT er verdens første museum for flygtningehistorie. Et museum, som forener historie og fantastisk arkitektur i verdensklasse. Museet er tegnet af Bjarke Ingels Group og ligger, hvor den gamle flygtningelejr for tyske flygtninge lå. I plantagen kan man stadig se rester af flygtningelejren, bl.a. kirkegården og lazarettet.

I slutningen af Anden Verdenskrig ankom mere end 250.000 civile tyskere til det besatte Danmark efter en dramatisk og voldsom flugt. I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Aal Plantage i Oksbøl. Den husede 35.000 flygtninge, da den var størst.

Verden oplever også i disse år de største flygtningestrømme nogensinde. Krig og forfølgelse driver mennesker på flugt mod overlevelse, sikkerhed og nye hjem. Derfor er det ikke kun tidligere tiders flygtninge, man vil møde på museet, det er også de flygtninge, der er kommet til Danmark i nyere tid fra blandt andre Vietnam, Ungarn, Afghanistan, Syrien og Ukraine.

Inden det er tid til at komme hjem, får vi kaffe og dagens kage i caféen.

Turen slutter ca. kl. 18.00 i Kolding.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Man skal være selvhjulpen for at kunne deltage på turen.

Information

  • Dato 02.10.2023-02.10.2023
  • Adresse OK-Huset
    Ålegården 3
    6000 Kolding
  • Bemærkninger Tilmelding senest d. 10. augustPris er inkl. kaffe/rundstykke, guide, frokostbuffet med en alm. øl/vand, entré, introduktion, audioguides samt kaffe og kage.Kl. 08.30 Afgang fra Ålegården 3 i Kolding.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 02.10.2023 08:30-18:00 OK-Huset OK Klubben
Logoet for OK-Klubben i Kolding

OK Klubben

Kom med på heldagstur til Esbjerg og mueseum FLUGT med FOF Sydjylland og OK-Klubben
Luftfoto for Esbjerg by og havn.