Skip to content

Naturens helbredende kræfter

En sanselig rejse
Oplev Simons helt eminente måde at fortælle på, når han tager dig med på en sanselig rejse i naturens helbredende kræfter. Med levende historier og den nyeste forskning forklarer han, hvorfor netop dette emne er helt hot lige nu både i erhvervsliv og sundhedssektoren.

Eftertanke, debat og redskaber
Du får stof til eftertanke, oplæg til debat og helt konkrete redskaber med hjem!

Naturen som rum for kreativitet og restitution 

Interessen for naturen er i disse år stærkt stigende i både erhvervslivet og i sundhedssektoren – fordi naturen er det bedste sted at tænke kreativt og innovativt og at finde ro og komme sig efter sygdom. Naturen er et af de stærkeste redskaber, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme, og forskning viser, at ophold i naturen styrker vores sociale, mentale og fysiske sundhed.

Naturens helbredende kræfter udspringer af vores forbindelse til naturen
Simon Høegmark fortæller om den nyeste forskning inden for naturens sundhedsfremmende effekt og han tager dig med på en eventyrlig rejse i naturens helbredende kræfter. Rejsen går tilbage til det tidspunkt, hvor mennesket fik sin bevidsthed og sine urinstinkter. Foredraget tager dermed afsæt i evolutionspsykologien. Du får viden om, dengang mennesket levede i og af naturen og vores nødvendige forbindelse til naturen.

Et godt liv med mening og nærvær
For hvordan kan det være, at naturen giver os en følelse af tryghed og giver os mulighed for at restituere i krop og sind? Og hvordan kan man bruge denne viden til at opnå det gode liv fyldt med mening og nærvær i den moderne verdens hamsterhjul?

Simon Høegmark
Simon er direktør og stifter af ViNatur. Han har en baggrund som lærer, natur- og friluftsvejleder, kandidat i
Idræt og master i naturvidenskab, og han har i mange år været pioneer i forhold til udviklingen og implementeringen af naturbaseret sundhedsfremme i Danmark. Simon har derudover en ph.d. i naturpsykologi og er en erfaren og dygtig foredragsholder.
Simon faciliterer uddannelser, sundhedsfremmende trivselsforløb og workshops på en nærværende, inspirerende og humoristisk måde, og han brænder for at skabe forandringer i spændingsfeltet mellem sundhed, natur og bæredygtighed. Simon sidder i forskellige styre- og referencegrupper og advisory board nationalt, med det formål at fremme naturbaserede sundhedsfremmende, bæredygtige indsatser.