Skip to content

Pigen med trommestikkerne

Ihan Haydar
Trommeslager, sangskriver 


Ihan Haydar lever af sin kreative udfoldelse. Med mere end 100.000 følgere på sine sociale medier, sin lange karriere som trommeslager i bandet L.I.G.A. og ikke mindst selvbiografien Pigen med trommestikkerne er hun gået i en retning, som hendes familie og bagland ikke altid har beundret. I dette ærlige og tankevækkende foredrag fortæller Ihan Haydar, hvordan hun kom til Danmark i en alder af 10 år og skulle tilpasse sig nye omgivelser, samtidig med at hun ærede sin baggrund og den kultur, hun oprindeligt blev født ind i.

Ihan Haydar var som barn vant til sirenerne og kampflyene over Bagdad. I Danmark blev trommerne og musikken Ihans get-a-away fra en hektisk barndom. Forældrene ville have, at hun læste jura, men fra det øjeblik Ihan fik et sæt trommestikker i hånden første gang, vidste hun, at hun ville noget andet. Hun ville musikken. Opsat på at lykkes med sin drøm om en musikerkarriere og et liv med den mand, hun elsker, måtte hun tage kampen op mod forældrenes mellemøstlige normer og fordomme.

Et stærkt foredrag om integration og at flygte fra krig, om musik og kreativ udvikling samt om, hvordan man placerer sine drømme i en verden og i et land, man ikke engang vidste fandtes.