Skip to content
Foredrag og koncerter i FOF

Kulturhøjskolerefterår 2022

I et hyggeligt fællesskab møder du foredragsholdere, der fører dig rundt om mange facetter i tilværelsen: Historie, etik, personlige skæbner, sang, musik, dannelse og aktuelle samfundsspørgsmål. Vi mødes 5 gange i løbet af efteråret, hvor der uddybes og belyses emner, som er meningsfulde for vores liv.
Program: 
Kl.  9.30 Formiddagskaffe med brød og sange fra Højskolesangbogen
Kl. 10.00 Foredrag
Kl. 12.00 Afslutning

Dronninger og andre kvinder i Danmarkshistorien / historiker Anne Cornelius
De fleste danske dronninger har stået i skyggen af deres kongelige ægtemand, men der gemmer sig spændende kvindehistorier i navne som Sophie Amalie, Caroline Mathilde og Dorothea. Vi ser på en række dronninger fra Margrete 1. til Margrethe den 2.
Mogulernes Indien / kunsthistoriker Mariette Tiedemann
Om kunstglade stormoguler, genstande af jade, krystal og elfenben, smykker med rubiner, smaragder og perler, livet i paladset, haremskvinder og havekunst.
Velopdragne kvinder skaber sjældent historie / journalist og forfatter Ann Mariager

Ann Mariager fortæller om sit arbejde med humor, om den evindelige Flinkeskole og om glæden ved at træne sin humoristiske sans. Sådan én har alle mennesker, siger hun, men nogen bruger den alt for sjældent. Foredraget tager udgangspunkt i Ann Mariagers citatbog “Velopdragne kvinder skaber sjældent historie”, kvindecitater fra Anns faste bagside i SØNDAG, og i Anns eget liv, hendes erfaringer som kvindelig humorist og satiriker. I foredraget fortæller Ann også om den særlige, kvindelige humor og hun viser klip fra sin egen produktion af humor og satire. Foredraget rundes af med en fællessang, et af de sangnumre, der indgår i Anns forestilling ”Modne damer i morgenkåbe”.
Skotland inkl. whiskysmagning / cand. mag i religion og spansk Camilla Kornerup
Skotterne afholdt Parlamentsvalg i maj 2021, og det nationale parti SNP, som arbejder for Skotlands uafhængighed af Storbritannien, kom atter til magten. Spørgsmålet om Skotlands selvstændighed er et varmt punkt på skotternes politiske dagsorden, og diskussionerne går livligt både i parlamentsbygningen, på pubber og i gader og stræder. Men hvem er de, skotterne? og hvorfor er de så genstridige og stolte? Foredraget går under huden på skotterne og deres kultur og forhold til England, og ledsages af et lille glas af den skotske gudedrik, en single malt whisky.
Poul Schülter parfumesælger eller statsmand? / redaktør Flemming Ytzen
Den konservative Poul Schlüter blev ikke spået lang tid i stolen, da han blev statsminister i 1982. Men han holdt ud i mere end 10 år, hvor Danmark blev gennemgribende forandret. Schlüter lagde grunden til nutidens velstandsniveau med hjælp fra de store forandringer i Europa. Hans triste exit i 1993 – tamilsagen – overskygger de mange positive resultater, der blev opnået under de fire regeringer, han var chef for.


SE OG DOWNLOAD PROGRAM FOR HASLEV HER

SE OG DOWNLOAD PROGRAM FOR NYKØBING HER

SE OG DOWNLOAD PROGRAM FOR VORDINGBORG HER