Skip to content
Foredrag og koncerter i FOF

Kulturhøjskoler forår 2022

Kulturhøjskoler forår 2022

I et hyggeligt fællesskab møder du foredragsholdere, der fører dig rundt om mange facetter i tilværelsen: Historie, etik, personlige skæbner, sang, musik, dannelse og aktuelle samfundsspørgsmål. Vi mødes 5 gange i løbet af foråret, hvor der uddybes og belyses emner, som er meningsfulde for vores liv.
Program: 
Kl.  9.30 Formiddagskaffe med brød og sange fra Højskolesangbogen
Kl. 10.00 Foredrag
Kl. 12.00 Afslutning
Forårets foredrag:
”Amishfolket” / rejseleder Elisabeth Sandell

Amishfolket udvandrede fra Europa i slutningen af 1600-tallet til USA for at få lov til at udøve deres religion. Men hvem er de, og hvorfor har de valgt en livsstil som er så anderledes fra det øvrige samfund? På trods af at de nægter at bruge moderne teknologi, er Amish faktisk som trossamfund i vækst. Hvad kan de byde på, som kan tiltrække et moderne menneske

”Lendorph & la Cour” / forfatter Freya Andui 
Hør om romanfigurerne Christian la Cour og Anna Lendorphs samarbejde om opklaring af virkelige forbrydelser i København anno 1910. Hør om Skæve-Inger, brødrene Carstens, Romeo og Julio, detektiverne i Skyggestræde, matrosen i laksko, prinsen i fedtefadet og et opdagerpoliti, der var topmoderne.

 ”Rwanda- Afrikas hjerte” / Cand. mag i religion og spansk Camilla Kornerup
Rwanda er på størrelse med Jylland og putter sig mellem Uganda, Tanzania, Burundi og Den Demokratiske Republik Congo. Præsident Paul Kagame har regeret siden 2000. Kagame er en omstridt figur, og han tillægges både at have indledt folkedrabet og have stået i spidsen for den guerillabevægelse, som fik sat en endelig stopper for det brutale og blodige opgør mellem hutuer og tutsier, som resulterede i drabet på 800.000 mennesker, på bare 3 måneder.
Under foredraget rejser vi rundt i Rwanda til billeder og fortællinger. Vi får en dybere indsigt i folkedrabet og dets afgørende betydning for Rwandas udvikling, kultur og sociale forhold i dag.

”Et nyt Jerntæppe i Europa” / journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen
For 30 år siden brød Sovjetunionen sammen, den sidste rest af det gamle jerntæppe faldt endegyldigt et par år efter Berlinmurens fald og de europæiske kommunistiske regimers endeligt. Det er nu en generation siden, at millioner i både øst og vest fejrede, at fred, frihed og demokrati nu langt om længe skulle omfatte hele vores plagede kontinent.

I Haslev "Ramt af lynet" / tidl. professionel fodboldspiller Jonathan Richter
I Nykøbing "Bliv integreret på én formiddag" /  Entertainer Farshad Kholghi
I Vordingborg "Der er håb" / Livstilsekspert og reklamemand Flemming Møldrup

SE OG DOWNLOAD PROGRAM FOR HASLEV HER

SE OG DOWNLOAD PROGRAM FOR NYKØBING HER

SE OG DOWNLOAD PROGRAM FOR VORDINGBORG HER