Skip to content
Jytte Hilden Sensommerhøjskole i Holeby

Sensommerhøjskole

Sensommerhøjskole

 Det er Sensommerhøjskolens idé, at man kan deltage i foredrag og ture, mens man bor hjemme. Her er 2 dage med foredrag og en med udflugt.

Foredrag: 
Skælskør – en købstadshistorie v/ guide Villy Jensen
Skælskør er en gammel havneby, hvor handel, håndværk og fiskeri gennem flere hundrede år har hørt til bylivets basale gøremål. Byen er velbevaret med mange gamle huse og gårde og en smuk handelsgade. Byen har kun 6000 indbyggere, men kunsten og kulturen blomstrer i Skælskør.

Altid lykkelig – på godt og ondt! / Britta og Svenning Ravn
Et underholdende og tankevækkende foredrag om det, at fastholde et godt og kærligt liv midt i en verden med livskriser og trusler. Foredraget er bygget op omkring fakta, ordet på bordet-dialog, musik, digte, sange og erfaringer fra livets skole med plads til smil, lidt aktivitet og ”værktøjer to-go” til et lykkeligt liv.

”Takt og Tone i politik - for kvinder/ Jytte Hilden, fhv. politiker, MF

Som en af krigsdøtrene fra de store årgange kastede jeg mig med liv og lyst ud i samfundsdebatten. Det var sjovt, det var hårdt og det var vigtigt.  Politik og pædagogik blev min skæbne.

Sebastian – et portræt af en gigant i dansk musik / Thomas Ulrik Larsen
Sebastian er dansk musikhistories svar på eventyret om den grimme ælling. Den utilpassede, mutte dreng fra en splittet familie fandt ly i musikken i 1960’erne. Og han var med til at vende op og ned på den hjemlige andegård. Koncertforedrag om Danmarks største sangskriver.  

Udflugt til Skælskør

Fra kødstad til kunst by v/ byvandring med Villy Jensen
På gåtur igennem byen fornemmes en summen af liv. Fra havet, der bruser ved havnen midt i byen, til de lokale der sludrer hen over cyklen. Kunsten har vundet en stor plads i Skælskørs hjerte og sjæl og i de senere år er identiteten som Kunstnernes By blevet stadig tydeligere. Det rige kulturliv blomstrer med de mange kunstnere, som har bosat sig i byen. Med flere gallerier og værksteder, kunsttalentklasse og billedskole, og en meget aktiv kunstforening rummer Skælskør mange professionelle kunstnere og designere. 

Frokost på hotel Postgården

Rundvisning på Guldagergaard / Mette Blum Marcher

Guldagergaard er placeret midt i en offentlig keramisk skulpturpark. Gennem historien har Guldagergaard været en vigtig frugtplantage, og den tidligere ejer havde også en stor interesse i sjældne planter og træer. Han grundlagde derfor parken i starten af 1910’erne, og haven ser stadig ud, som den har gjort i årtier, bortset fra at der nu er en masse spændende skulpturer at opdage. Keramikere fra bl.a. Danmark, Australien, Mexico, UK, Kina, Sverige og USA har kreeret imponerende skulpturer i den flotte park.

Se og download udførligt program


Filtrér