Skip to content

En unik sjæl

Jeg var 7 år da mit liv forandrede sig for evigt.

Den 18. februar 2007 fik jeg som 7 årig en blodprop i hjernen. Det sker for ca. 5 børn om året. Jeg var ude at kører med min far tidligt om morgen, vi skulle ud og hente noget fastelavnstøj. Lige med et gled jeg ned af sædet og det sidste jeg sagde til min far var, at jeg havde tisset i bukserne. Vi skyndte os at køre hjem. Min far holdt om mig, da jeg ikke kunne holde balancen. Da han var ved at finde underbukser til mig besvimer jeg. Min far fløj ud i bilen med mig og min onkel ringede til min mor og sagde at hun skulle skynde sig ind på Horsens sygehus fordi der var noget helt galt med mig.

Da vi kom ind på Horsens Sygehus fik min far og mor at vide at, hvis han var kommet 5 min senere med mig ville jeg være død. Den blodprop resulterede i at jeg blev lam i hele min højre side og jeg mistede min stemme. Jeg lå på Hammel Nero Center i cirka et år, hvor lægerne og sygeplejerskerne sagde til mine forældre at jeg fremover ville være sengeliggende og ikke ville komme til at bevæge mig samt at en person skulle overvåge mig 24/7.

Dybt inde i mig tændte der sig en gnist den dag, for hvem har lov til at fortælle mig, hvordan jeg skal leve mit liv. Og fra det øjeblik af kæmpede jeg mig op fra det dybeste hul som jeg var kommet så langt ned i. 

I dag er jeg så heldig at have et flexjob. Jeg bor omkring Hornsyld med min dejlig hund i et hus. Jeg er i Vejle 2 gange om ugen for at undervise unge piger der også har udfordringer med kroppen. F.eks. underviser jeg i, hvordan man kan lave fletninger i håret og lægge neglelak på neglene og en masse andet med bare en hånd. Jeg nyder også at lave mad og være sammen med familie og venner.