Skip to content

Fra Vejles bakker til Umbriens bjerge

*** BEMÆRK - DU SKAL MEDBRINGE GYLDIGT CORONAPAS TIL FOREDRAGET ***

Kom til et foredrag om at tage chancen, flytte til et andet land, om Umbrien Italiens grønne hjerte, dets befolkning og en livsstil ud over det sædvanlige.

 I 2017 besluttede Familien Brøndum, bestående af 2 voksne og 3 børn, at tage et år ud af kalenderen  og bosætte sig i en lille middelalderby i Umbrien, Italien for at være sammen på en anden måde. For at slippe for hverdagens stress og jag og have bedre tid med og til hinanden. I dag mere end fire år senere bor fire ud af fem familiemedlemmer stadig i den lille bjergby i en af de smukkeste regioner i Italien.

  • Hvordan er det, når gule sennepsmarker, rugbrød og glæden over tæve Sverige i fodbold bliver skiftet ud med fast bopæl under Italiens sol?
  • Hvordan leves livet egentlig i de snoede gader med stenhuse, vi kender fra ferier sydpå?
  • Drikker man altid espresso på piazzaen?
  • Er der hjemmelavet pasta på tallerkenen?
  • Hvordan bor og lever italienerne egentligt?
  • Hvordan tager de imod en familie fra det kolde nord?
  • Hvordan integrerer man sig i et nyt land med en anderledes kultur – på et sprog man i begyndelsen slet ikke taler?

Det og meget mere kan du blive klogere på, når Michael Brøndum holder foredrag og giver et indblik i sit og familiens liv og oplevelser. Undervejs vil Michael Brøndum også fortælle om familiens nye hjemby Montone, der er på listen de 100 smukkeste byer i Italien, og han vil dele sin viden om regionen Umbrien og livet i Italien.

Lidt om Michael Brøndum/ Familien Brøndum: Michael Brøndum er uddannet folkeskolelærer og arbejder i dag som foredragsholder, rejseguide og turleder i Umbrien, Italien. Sammen med sin hustru Lene har han udgivet den anmelderroste bog ”Mit Umbrien”, der fortæller om familiens oplevelser med at tage springet, følge drømmen og flytte til udlandet – midt i livet med børn, der dengang var hhv. 9, 15 og 19 år gamle. Det vil efter foredraget være muligt at købe bogen til 249 kr. (Normalpris 299,-)

”En herlig bog, hvor glæden over naturen, italienerne, maden og vinen går op i en højere, livsbekræftende enhed. Ikke en rejseguide eller en turistfører i traditionel forstand. Men noget mere: En bog om livet - og om at nyde det”….. Arne Mariager i Avisen Danmark, Jysk Fynske Medier