Skip to content

SOMMERFERIELUKKET PÅ KONTORET - Fra og med 1. juli til og med 2. august holder kontoret sommerferielukket. Det betyder, at du ikke kan ringe eller få besvaret dine mails i denne periode. Du kan stadig tilmelde dig hold via hjemmesiden. Få seneste nyheder og inspiration til nye kurser og oplevelser, ved at tilmelde dig vores nyhedsmail - God sommer fra os på kontoret!

Giro 413 – en søndag i halvtredserne

Giro 413 – en søndag i halvtredserne

Solskin ombord, Åh det er søndag, Hele ugen alene, Her i vores hus, Oppe på Bjerget, Åh Marie, Tag med ud å fisk, Susanne, Birgitte og Hanne, Jeg har min hest og mange, mange flere.

De sidder alle sammen i underbevidstheden, hvilket utallige tilkendegivelser afslører:

  • ”Det er utroligt, jeg kunne huske dem, jeg har jo ikke hørt dem siden, jeg var ung…”
  • ”Jeg har kun hørt klassisk musik de sidste 60 år, men jeg kunne synge med på dem alle sammen…”
  • ”Da du først begyndte at synge dem, kunne jeg huske alle ordene…”

Det er kort sagt erindringsmusik – mindernes parade, for alle os, der var børn og unge dengang i 50’erne. Det er genkendelsens glæde – musikalske erindringsoplevelser – det drejer sig om, når vi sammen synger sangene fra Giro 413’s guldalderperiode i 1950’erne. Det var nemlig 10-året, hvor Statsradiofonien havde monopol på sendefladen, så det var simpelthen hele Danmarks befolkning, der lyttede og sang med. 

Utroligt er det, hvad en genklang med dengang formår at vække af minder, oplevelser, indtryk, stemninger og erindringer hos alle os, der voksede op i 50’erne. 

Et kært genhør med lydsiden til vor opvækst.