Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev her

Grønland

Grønland

Alt det du ikke vidste, at du ikke vidste om Grønland.

Grønland er smukke nationaldragter, kaffemik og Thule basen. Det er en vigtig del af rigsfællesskabet og efter 300 års tilstedeværelse kunne man tro, det var en mindre udgave af Danmark - bare koldere. Men det er det ikke.

Det er DDR møder Zimbabwe. Det er korruption, ineffektivitet, pampervælde, børnemishandling, alkoholisme og den smukkeste natur. Det er de gladeste mennesker, det største svineri, de sødeste børn og den højeste selvmordsrate i verden.

Jeg boede i Tasiilaq i fem år. Underviste – nej arbejdede - på byens skole og kom tæt på samfundet. Som domsmand, medlem af skolebestyrelsen, tillidsrepræsentant og studievejleder kom jeg ind bag kulisserne. Det er ikke for børn. Historierne er sjove, sande, triste og vilde og vanvittige. Man holder ikke ud i fem år uden en veludviklet humoristisk sans.

Alt det vil jeg gerne give videre. Jeg vil gerne opfordre alle, der har evner og lyst til at tage en tur derop. Se det som en form for værnepligt. Opgaverne ligger der, og man kan bare smøge ærmerne op og tage fat.