Skip to content

BEMÆRK VENLIGST at der er løbende optag på rigtig mange hold. Kontakt kontoret på 7625 8988 og forhør dig om dine muligheder. På gensyn.

Jeppe Aakjærs Usungne Sange

Jeppe Aakjærs Usungne Sange

SANGAFTEN/FOREDRAG: PÅ GÅDEJAGT EFTER JEPPE AAKJÆRS USUNGNE SANGE 
Politikens anmelder, litteraturprofessor Thomas Bredsdorff, kaldte Anette Prehns bog om Jeppe Aakjærs usungne sange for ”original” og gav den fem hjerter. Skive Folkeblad skrev, at den var både ”vellykket”, ”fortræffelig” og en “flot nutidig fortolkning af Aakjærs ånd”.

Nu får I mulighed for at opleve Anette Prehn og Kristian Bisgaard, som sammen har pustet liv i glemt Aakjær-prosa med mere end 100 år på bagen.
Anette Prehn er sociolog, forfatter og foredragsholder og hun har læst og samlet lyriske passager, sprængfulde af billedrigt sprog, højst relevante for vores nutid og med den velkendte Aakjærske brod. Med nænsom hånd har hun sat dem på vers og givet dem rim. Nogle usungne sange er en-til-en Aakjærs ord gjort sangbare. Andre er skabt ved at sammenflette Aakjærs ord med Anettes egne. 
Kristian Bisgaard er pianist, komponist og korleder og han har givet alle 21 sangtekster fængende melodier.
Aakjærs glemte prosa rummer en overset skattekiste af ord og udtryk, som dels vækker os til refleksion og aktiv handling på vigtige temaer som natursyn, eksistens, sågar MeToo-tematikker, dels kalder os til kreativitet, kærlighed og sanselighed.

Til dette sangforedrag vil Anette fortælle om tilblivelsen af sangene og om nogle af de finurlige og tankevækkende temaer, hun er stødt på i sin gådejagt og Kristian vil lede os trygt gennem indstuderingen af de nye melodier, så vi kan synge, så taget løfter sig.

Derudover vil Barrit Kirkekor medvirke og fremføre nogle af sangene. 

Der er mulighed for bogkøb ifm. foredraget.

Prisen er inkl. kaffe og kage i pausen. 

Her kan du høre om ideen bag sangforedraget og nogle af de dejlige sange:

Videoer - Se og lyt med her: Klik på de grønne links:

Anette fortæller om ideen

Anette fortæller om tilblivelsen af Jeg elsker dig Jord

Anette med Politikens chefredaktør

Den første forårsdag

Blad på blad

Den første lærke