Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev her

Når mor eller far er i fængsel

Når mor eller far er i fængsel

Lad os tale om det - vi glemmer at tale med børnene.

I foredraget 'Når mor eller far er i fængsel - lad os tale om det' vil forfatter Wenche Thinnesen Vogtmann og psykologistuderende Nanna Maria Christensen gøre os klogere på, hvad det vil sige at være barn af en indsat.

4000 børn i Danmark har årligt en mor eller far i fængsel. Disse børn og unge går ofte rundt med skyld og skam samt ensomhed, fordi det er svært at finde rum til at tale om, hvordan det er, når mor eller far er i fængsel. Emnet er tabubelagt og vi har ikke et fælles sprog for det. Det vil Wenche og Nanna ændre på.

Foredraget henvender sig til både børn og unge af indsatte samt faggrupper, der arbejder med børn og unge til dagligt. Men også børn, unge og voksne med almen interesse for emnet vil få et større kendskab til, hvad det betyder for et barn at have en forælder i fængsel.

Wenche er forfatter til YA romanen 'Bare en dag uden', der handler om 14-årige Maja, hvis far er i fængsel. Bogen er baseret på samtaler med børn og unge af indsatte. Nanna voksede op med sin far i fængsel, fra hun var 4 år til hun var 12 år og så igen af flere omgange igennem hendes teenageår.