Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev her

Opsigtsvækkende historier - GRATIS boglancering

Opsigtsvækkende historier - GRATIS boglancering

Nu udkommer Jan Tvernøs længeventede Coffeetable fotobog med 201 smukke og tankevækkende fotos fra 6 kontinenter med tilhørende historier. 

Boglancering og foredrag
Fredag den 11. november 2022 kl. 16.30

Livet er summen af uendelig mange øjeblikke, som alle indeholder en historie. Denne bog er en hyldest til de øjeblikke som foreviges, når kameraets udløser trykkes ned. Ethvert fotografi har en historie, som fortjener at blive fortalt. 

Uddrag fra bogen/forsidebilledet:

Temperaturen er 41 grader Celsius. Den fugtige tropiske luft er tyk af støv og aske, som sætter sig i mit klistrede hår, i mit svedige ansigt, i mit tørre svælg og i mit gennemvædede tøj, som jeg for længst har opgivet at holde rent.

Den ramme stank af udefinerbar herkomst torturerer næseborene. En bedaget, skarpladt Kalashnikov med revnet kolbe dingler fra en vissen gren. Klar til at blive brugt, hvis nabostammen angriber igen. Larmen fra de mange langhornede køer, som er Mundari-stammens eneste eksistensgrundlag, er øredøvende. Der hersker en på samme tid rolig, men anspændt og kaotisk stemning. Alle er på vagt.

Midt i dette inferno sidder en smuk kvinde svøbt i et laset stykke stof med små røde prikker. Hun observerer mig nysgerrigt i stilhed. Tilsyneladende uden at sanse de mange fluer, som sværmer om hendes øjne, næse og mund. Vores blikke mødes og hendes kridhvide tandsæt åbenbares i et stort smil. Uden helt at vide hvorfor giver jeg hende mit kamera, og hun tager som det mest naturlige et foto af mig. Hun vender forsigtigt kameraet om på en usædvanlig raffineret, feminin facon og ser fotografiet på den lille skærm.

Dét øjeblik er uvurderligt. Hendes spontane reaktion er helt ubeskrivelig. Glæden ved fotografiet forplanter sig i et stort grin og en høj latter, som ikke vil forstumme. Vi mødtes tilfældigt. Vi taler ikke samme sprog, og vi ser nok aldrig hinanden igen, men to mennesker og to kulturer mødes i et kort fælles øjeblik foreviget i fotografiet. Et øjeblik, som jeg aldrig glemmer.

Bogen kan købes på aftenen og signeres personligt. Tilmelding nødvendig.