Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Marianne Gammelgaard

Ryd op

Ryd op

Marianne Gammelgaard står bag firmaet Simple Life og metoden af samme navn. Hun er passioneret oprydningsnørd og forfatter til bogen RYD OP.

Marianne er nok mest kendt for rollen som organiseringsekspert på TV 2 programmet, Vi drukner i rod, hvor hun med sin måske noget direkte facon får sat skik på rodet og oprydningsvanerne i de danske hjem. Mariannes meget kontante formidling og syn på rod og orden viser forhåbentligt, at hun brænder for det og mener, at fordelene ved oprydning og orden er åbenlyse, men de bringer hende også tit i debatter om rod, oprydning, simple living og bæredygtighed.

Hendes mission er at sætte fokus på alle fordelene ved et organiseret liv med færre ting og vise, hvordan oprydning er lig med selvkærlighed. Hun vil gerne skubbe til vores vaner og livsstil og minde om, at vores hjem ikke er et opholdssted for vores ting, men derimod et opholdssted for os mennesker, som vi skal bruge til at leve i.

Med udgangspunkt i den metode, vi bruger på TV, som Marianne Gammelgaard også beskriver i sin bog RYD op, taler hun om, hvorfor det er så effektivt og vigtigt at RYDDE op på én bestemt måde. Hun fortæller om, hvorfor det bliver din sidste store oprydning. Marianne taler ind i myter og misforståelser om rod, og hjælper med at omsætte det, vi ser på tv til noget, vi nemt kan gøre derhjemme. Hun taler om de 30 ting i dit hjem, der altid er umulige at placere. Den våde karklud, den store pose med hundemad eller de mange indkøbsnet. Marianne Gammelgaard holder det helt nede på jorden med eksempler fra hverdagen og hun prøver samtidig at løse det store mysterie: Hvorfor er der så mange strømper i de danske garderober, der stadig er single?

Marianne Gammelgaards bog "Ryd op"