Mange af os har forståelse for (er klædt på til) hvad vi gør, hvis vi ser en på vores vej, der er kommet fysisk til skade. Det kan være alt fra at putte et plaster på, bistik, holde benene oppe, stoppe en blødning, trække vejret i en pose, eller fx hjertemassage, og vi har også en god idé, om hvem vi skal ringe til, hvis uheldet er ude.
Alle de nævnte situationer ovenover kan udløse et traume, som hvis uforløst, kan udvikle sig uhensigtsmæssigt i forhold til fx at blive angst for blod, biler, bier, sport, personer, mad, da ens underbevidste system vil arbejde i baggrunden og danne historier.
Ved du også, hvordan du håndterer traume-førstehjælp?
Hvordan undgår vi, at ulykken (konflikter, et fald af gyngen, et kæledyrs død, eller de større ting som biluheld, dødsfald, at blive forladt) bliver til et traume? Hvordan er vi med personen eller barnet, indtil hjælpen kommer. Hvad skal vi gøre for at få nervesystemet ned igen, så kroppen selv kan reparere og hele det mentale og følelsesmæssige sår, der kan være opstået?
I denne workshop vil vi komme ind på:
Traumets opstandelse.
Traumets påvirkning af nervesystemet.
Kropslig reaktioner på et traume.
Langvarige påvirkninger af uforløste traumer.
Forløsning/opløsning af et traume på stedet.
Hvordan stopper vi en hændelse for at udvikle sig til et traume?.
Hvordan håndterer vi traumet i situationen?
Da traumer lever i kroppen, så vil vi ud over en masse teori og forståelse om kroppen, sindet og følelsernes liv, også have en del fysiske øvelser med også. vejrtrækning, guidning/kort meditation/ mentaliseringer, berøringer, så det hele tiden vil blive lært og forstået af dig på et kropsligt plan.
Du vil på den anden side af workshoppen stå stærkere i, hvordan du håndterer dine børn og medmennesker omkring dig og kan agere mere roligt i en stressende situation med et traumepåvirket menneske. Du vil i situationen vide, hvordan fx barnet vil reagere nu og senere på situationen og vide, hvordan du skal være der for barnet. Du vil også vide, hvilken information du skal videregive til den næste omsorgsgiver, så barnet bliver godt taget af resten af processen igennem, så det vil kunne "ryste" hændelsen af sig og leve videre, upåvirket af hele situationen.
Underviser Kris Andersen, er uddannet Body-SDS kropsterapeut for 8 år siden og har dagligt arbejdet med klienter siden.
Han har løbende fulgt op med kurser i bl.a. Healing, Kranio Sakral, terapeutiske gruppeprocesser, og er i skrivende stund i gang med en krops og psykoterapeut uddannelse. Han har undervist på flere mindfulness og terapeutiske uddannelser i bl.a. kropsbevidsthed og behandling.