Skip to content

Vær' opmærksom på at vores kontor og telefoner er lukket fra og med fredag d. 28. juni og først åbner igen torsdag d. 1. august kl. 13.00. Hjemmesiden holder ikke ferie og er klar til at betjene dig. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev via linket til højre. God sommer og på gensyn.

Tilmelding til nyhedsbrev
Børn og vand i FOF

Babytræning med far eller mor

Babytræning med far eller mor

Er babybassintræning godt ?

Ja det er rigtig god start efter fødslen for både forældre og baby. Det varme vand giver babyen den samme følelse af velvære, som den har oplevet under graviditeten. Vandet fremmer den motoriske udvikling og giver nærhed mellem forældre og baby.

I vandet har baby ikke en stor og tung ble på, intet tøj eller underlag, som forhindrer det i at bevæge sig fuldt ud. I vandet får baby fuld bevægelsesfrihed og undervisningen er tilrettelagt således, at baby er i centrum og lærer at være tryg både over og under vandet. Baby får desuden stimuleret åndedræt, fordøjelse, hørelse og syn samt lugte- berørings- og ledsansen.

Hvornår må baby være med ?
Min. 8 uger efter den beregnede fødselsdato. Baby skal være 2-3 måneder gammel og veje 4-5 kilo og det er vigtigt, at navlestrengen er lægt. 

Hvad skal du bruge til træningen?
Pak til dig selv først, husk dit badetøj, håndklæde og eventuelt en badekåbe, da du kommer til at skulle stå og skifte baby, og der kan det være rart at have lidt tøj på. Til baby skal du have medbringe badeble og badebukser. Badebukser skal være tætsluttende omkring 'udgangene'

Hvordan kommer du i bassinet med baby?
Hold baby med ansigtet udad og ryggen ind mod din mave, mens I går ned i det varme vand. Sænk med det samme barnet ned i vandet, og vend den lille om, så I kan se hinanden i øjnene. Mærk, hvordan vandet støtter dig i at holde dit barn. Bevæg jer lidt, så baby sanser, hvor skønt vandet kilder på hele kroppen.

Vi glæder os til at se dig og din guldklump til bassintræning. 

OBS! Bleer kan købes i Forum Horsens