Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Levende lys, stabel af sten og friske blomster

Mindfulness for krop og sind

Mindfulness for krop og sind

Oplever du stress i hverdagen? Savner du ro og balance i dit liv? Vil du lære dig selv bedre at kende? Mindfulness er måske det, du leder efter.

I mindfulness træner vi opmærksomhed, nærvær og kropsbevidsthed for at opnå:

• Mere nærvær og glæde i hverdagen
• Større balance, ro og overblik
• Større robusthed og evnen til at forblive rolig i svære situationer
• Effektive redskaber til at håndtere stress, angst, smerter, tankemylder og udfordrende livssituationer 
• Øget energi i dagligdagen og bedre søvn om natten 
• En dybere selvindsigt og selvforståelse

Mindfulness er vejen til et liv med mere nærvær, indre ro og glæde i hverdagen – en rejse mod større styrke og overblik. Gennem meditation og kropsbevidsthed, via kropsscanning og mindful yoga, dykker vi ned i øvelser, der træner vores opmærksomhed. Åndedræt og sanser bliver vores værktøj til at holde fokus.
Dette kursus er for alle (min. 18 år) uanset alder, køn eller baggrund. 

Undervisningen foregår i en lille gruppe med højst 8 deltagere. Som deltager skal du være parat til at bruge 30-45 minutter hver dag på mindfulness-træning under kurset. Dette inkluderer fx nærværs-træning, meditation og mindful yoga. Du får lydfiler og skriftligt materiale, der hjælper dig med træningen derhjemme. Hvis du oplever noget er svært i løbet af kurset, kan du tale med underviseren om det.

Mere om mindfulness kurset
Dette kursus bygger på MBSR-programmet (Mindfulness Baseret Stress Reduktion), som er det mest afprøvede og forskningsbaserede mindfulness-program udviklet af Dr. Jon Kabat-Zinn ved University of Massachusetts. Når vi taler om stress her, mener vi en bred tilstand af ubalance i krop og sind, en reaktion på for meget belastning. Mindfulness kombinerer gammel visdom med moderne videnskab i enkle øvelser, som alle kan lære.

Medbring: vand og evt. mad/snack, hvis du har brug for noget at spise undervejs. Ifør dig behageligt tøj og varme sokker, da vi ikke benytter sko.

Vi holder ikke formelle pauser i løbet af de 2½ timer, men du bør tage vare på dine egne behov.
Vi øver en blid form for yoga, som passer til alle og kan tilpasses dine behov. Du kan gøre det siddende, liggende eller stående. Det er en god idé at have behageligt tøj på, så du kan sidde godt og strække dig i bevægelserne. Det er også en god idé at tage varme sokker med, da vi ikke har sko på under lektionerne.


Kursusforløb:
8 mødegange á 2,5 timer: Tirsdage start den 23. januar kl. 13:30-16:00
+ 1 fordybelsesdag: Dagen aftales mellem deltagerne en af de første mødegange og afholdes en lørdag eller søndag i slutningen af kurset. Afsæt ca. 6 timer hertil.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig. 
Jeg glæder mig meget til at undervise dig!