Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev her

Anti-inflammatorisk livsstil

Anti-inflammatorisk livsstil

Din livsstil har stor indflydelse på graden af inflammation i din krop. Med antiinflammatorisk livsstil menes helt konkret at både kosten, motionen, søvnen, din mentale tilstand, stress og andre livsstilvalg har betydning for graden af inflammation i din krop. Symptomer på forhøjet inflammation kan bl.a. være hudsygdomme, uforklarlig træthed, manglende restitution efter træning, hævede led, forhøjet kolesterol, en fornemmelse af at have influenza i kroppen.

Overgangen fra en rask krop til slumrende inflammation og helt over til den kroniske af slagsen er flydende og jo før du sætter ind jo bedre og stærkere står du. Undersøgelser peger på, at stort set alle livsstil sygdomme udspringer af inflammation i kroppen eller fører inflammation med sig. Heldigvis har du mulighed for at forebygge – for er du rettidig ude med at leve antiinflammatorisk, også ud over den mad du spiser, kan du sandsynligvis undgå sygdomme og ikke mindst minimere inflammationen.

Hvad er inflammation?
Man skelner i fagsprog mellem akut inflammation og kronisk inflammation. Hvor den akutte inflamma­tion er nyttig for kroppen, sommetider endda livred­dende, da den bidrager til at bekæmpe infektioner og bane vejen for heling af det væv, som er blevet ødelagt. De mest almindelige symptomer på en akut inflam­mation er smerte, hævelse, rødme og varme. Den akutte inflammation er afgrænset til et specifikt område af kroppen. Typisk varer den akutte inflam­mation kun få dage, hvorefter truslen er bekæmpet, vævet er helet op, og vi er blevet raske igen. Den kroniske inflammation er en ødelæggen­de proces, der er skadelig for kroppen og helbredet.  

Den anti-inflammatoriske rejse er en rejse mod det bedste jeg – at blive HEL; en krop og sjæl i balance, en følelse af harmoni og skønhed.

På dette kursus vil vi have fokus på kosten, hvilke produkter du med fordel kan anvende og hvad du skal holde dig fra. Vi vil lave en masse dejlige retter, som vi til sidst vil spise sammen. Undervejs vil jeg fortælle om fordele og ulemper samt hvilke faktorer du skal være opmærksom på....... 

Vil du med på denne rejse og sætte ind på din livsforlængende konto ved at leve antiinflammatorisk?