Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

Lær at komponere musik

Går du med en lille komponist i maven? Drømmer du om at skrive din egen symfoni?

I kurset "Lær at komponere musik" fokuserer vi på udviklingen og optræningen af en bred palet af musikalske evner og discipliner. 
Der vil indgå træning i følgende af kompositionsfagets mest væsentlige discipliner: 

Musikhistorie
Teori/nodelære 
Satsteknik, opbygning og formlære 
Instrumentation 
Personlig sparring på egne stykker 

Kurset bygger på konkrete opgaver som indeholder alle ovennævnte elementer, og du vil få et skræddersyet forløb, hvor du bliver meget klogere på, hvordan du kan arbejde med komposition.

I kurset arbejdes der med at skabe og forme musik. Det kan enten være i forhold til at komponere din egen musik fra bunden eller omarrangere et eksisterende nummer. Vi vil arbejde med forskellige kompositions-benspænd, snakke om arrangement og instrumentering og arbejde med, hvordan din musik får det udtryk, du søger.

Der undervises i softwareprogrammet Sibelius eller via værker skrevet på nodeark.

Kendskab til noder og musikteori er ikke et krav. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 28.09.2023 10:00-11:40 FOF Horsens Morten Jensen
2 Torsdag 05.10.2023 10:00-11:40 FOF Horsens Morten Jensen
3 Torsdag 12.10.2023 10:00-11:40 FOF Horsens Morten Jensen
Se alle Se færre

Morten Jensen

Jeg er privatuddannet komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium med studier fra 2015-2020. Jeg har skrevet værker for soloinstrumenter, ensembler til større orkesterværker. Desuden har jeg deltaget i kompositionskonkurrencer for UNM (Ung Nordisk Musik) og skrevet værker for forskellige ensembler.

Jeg tager altid udgangspunkt i den enkelte kursists niveau (fra begynder og opefter), og mit mål er at få den enkelte kursist til at finde sin egen stemme og inspiration til sin egen selvstændige musikproduktion og at kursisten får det kendskab, der er nødvendigt for at få tryghed og forståelse nok til at skabe sit eget værk.