Skip to content
Yoga smidighed afspænding yogastilart ro styrke

Yoga for personer med kroniske lidelser

Yoga for personer med kroniske lidelser

Yoga for personer med kroniske lidelser fx sclerose

Du har en kronisk sygdom, du vil aldrig blive rask, og du vil muligvis blive kørestolsbruger. Det var beskeden, som mødte mig på Scleroseklinikken i Aarhus for 5 år siden, og hvad skal man stille op med det? Jeg har igennem de sidste 5 år forsøgt at finde vejen til et godt liv med sygdommen, og ikke imod sygdommen. Yoga og meditation har været fantastiske redskaber til at hjælpe mig med at håndtere sygdommen.

At have sclerose betyder for de fleste et liv med fysiske udfordringer - dårlig balance, manglende muskelstyrke, træthed, problemer med blæren - ja hver sclerose-patient har hver deres problemer. Jeg har selv sclerose og har fundet et godt  redskab i yoga, hvor jeg kan arbejde med sygdommen og ikke imod den.

På holdet vil vi arbejde med yogastillinger, som er gode til at mindske træthed, blæreproblemer, muskelspasmer, muskelstyrke og meget mere. Vi arbejder også med at finde ro til at acceptere den situation, man nu engang er havnet i, igennem meditation og afspænding. Yoga er ikke en mirakelkur, men gennem hårdt arbejde kan vi være med til at påvirke vores sygdom positivt.

Vi tager det stille og roligt, så vi kan finde frem til de variationer af stillingerne, som passer til dig.