Skip to content
Tai Chi i FOF

Qi Gong

Qi Gong

Qi Gong bygger på gamle kinesiske traditioner og viden om krop, sind og åndedræt. Vi arbejder med at være tilstede i kroppen og i nuet, både når vi står stille som et træ og når vi bevæger os langsomt og følger et naturligt åndedræt.

Jeg har fået undervisning af Ole Eskildsen og Master Lam Kam Chuen siden 1996 og brugt det som dagligt træningsprogram lige så længe. Qi Gong, der kan staves på forskellige måder, når det skal oversættes fra kinesisk til vores bogstaver, betyder ”energi øvelser” Der er således mange stilarter og øvelses serier, men ud fra de samme grundprincipper. Disse principper handler alle om at at finde ind til den måde, vores krop, åndedræt og opmærksomhed fungerer, hvis der er en optimal balance. At finde kroppens centerlinje og tyngdepunktet i maven. Ved at lade kroppens tyngde slippe ned gennem centerlinjen ned i underlaget og modtage støtten herfra op igennem kroppen, så vi er landet og hviler i os selv. Vi træner at stå som et træ kaldet Zan Zuang, Kineserne siger, at vi med vores oprettede holdning forbinder himmel og jord ved at bruge billedet af et træ, forestiller vi os, at vi slipper tyngden ned i jorden og slår rødder og derfra suge næring op gennem kroppen til at folde vores krone ud, dvs. bære vores hoved, vores skuldre og arme.

Vi arbejder også med 8 øvelser kaldet Ba Duan Jin, som har til formål at gøre kroppen mere åben og fleksibel.Vi arbejder på at finde en balance, hvor stilhed og bevægelse støtter hinanden, så kroppens cirkulation og energi stimuleres. Målet er at støtte og bevare sin livsenergi.