Skip to content

BEMÆRK VENLIGST at der er løbende optag på rigtig mange hold. Kontakt kontoret på 7625 8988 og forhør dig om dine muligheder. På gensyn.

Meditation

Krop, hjerte og bevidsthed 1- meditation for begyndere

Krop, hjerte og bevidsthed 1- meditation for begyndere

Dette er et begynderhold i at meditere, men det kan med fordel bruges af folk med en regelmæssig meditativ praksis. Dette er to kurser med 2 måneders mellemrum, og det er meningen at vi kan fortsætte med to yderligere i foråret, således at vi får et mere langstrakt forløb.

Vi vil sammen skabe en hjertelig atmosfære omkring det at lære flere grundlæggende trin hen imod en meditativ praksis. Vi vil veksle mellem meditationer,  koncentrationsøvelser, energicirkulationer, øvelser med fokus på hjertets kvaliteter, krop og bevægelse, samtaler om det at meditere og om livets eksistens, som det udspiller sig for den enkelte og endelig videregivelse til sidst.

Vi vil arbejde med en grundmodel, som kaldes empatistjernen eller pentagrammet, som gennem 5 medfødte kompetencer - krop, åndedræt, hjerte, bevidsthed og kreativitet -stille og roligt strukturerer en meditationspraksis. 
Grundmetoden er mindfulness, altså det at være nærværende og opmærksom på sit sind, så man langsomt kan få et forhold til sit naturlige sind, vores åbne vågne sind uden indhold. På den måde vil du få nogle redskaber til at opbygge en meditationspraksis og redskaber til at håndtere det, der melder sig af udfordringer. 
Idéen er, at kurset kan inspirere til at få en mere meditativ dagligdag med et venligt hjerte og en eller to faste meditationer indlagt.
Forudsætning: Ingen og øvede kan med fordel deltage.