Skip to content

OBS! Vores hjemmeside ser måske lidt tom ud lige nu, og det er fordi vi er i fuld gang med at oprette sommerhold og nye aktiviteter til efteråret. Hold øje med hjemmesiden og skriv dig op til vores nyhedsbrev for ikke at gå glip af alt det nye spændende der er på vej - tryk på link til højre.

Læs mere

Skrivehold for teens

Skrivehold for teens

Elsker du at finde på og fortælle? Vil du gerne lære, hvordan man skriver en historie? Og er du mellem 14-18 år? Så er dette kursus helt sikkert lige noget for dig! På dette skrivehold for unge begyndere får du en bred indføring i skrivehåndværket, så du kan få dine ideer ud af dit kreative hoved, ned på papiret!

Vi skal lege med ord og sprog igennem teori, læsning og praktiske øvelser. Derved får du en generel forståelse for skrivekunsten og det at finde på.
Vi skal lære, hvordan man strukturerer og opbygger et godt plot med en solid start, midte og slutning. Du får trænet din fantasimuskel med inspirationsøvelser og en tur rundt i Vejle by, for at fange ideer og historier i hverdagen omkring os.

Vi skal bruge forskellige redskaber, såsom terninger, magneter, avisudklip, billeder og andre skøre ting og skæve sager, til at få ideer og skabe karakterer.
På kurset arbejder vi med at fortælle i forskellige genrer og fortællevinkler, lige fra børnelitteratur, til digte, krimi, fantasy og Young Adult. 
Derudover øver vi os i at være super modige, ved at læse vores tekster højt og give hinanden feedback på det, vi skriver. 
 
Men allervigtigst skal vi lære, hvordan lige netop du skriver bedst, så du kan finde frem til din helt egen måde at fortælle historier på!

UDGIV DIN EGEN NOVELLE - skulle du blive helt bidt af dette kursus, fortsætter vi med holdet til foråret 2022, hvor vi sammen arbejder hen imod udgivelsen af vores egen novellesamling, som du får et gratis eksemplar af ved kursets afslutning.
 
Vi afholder en lille bogreception for forældre og venner, med boblende sodavand, bøger og snacks, hvor vi sammen med resten af holdet kan fejre din første udgivelse og din nye officielle titel som forfatter! Vi stiller en masse bøger frem, så du kan få lov til at skrive din første autograf som forfatter… og den næste, og den næste og den næste, lige indtil din hånd går i krampe!
 
Kurset er for begyndere. Du kan derfor sagtens deltage, hvis du enten har et par ideer, du vil arbejde videre med, hvis du aldrig har skrevet et eneste ord ned før eller hvis du bare elsker at skrive, men ikke lige ved, hvordan man starter. 
 
Formålet med kurset er at give deltagerne et lokalt skrivefællesskab med andre unge samt give dem en større forståelse og bevidsthed om skrivekunsten gennem praktiske øvelser, læsning og teori.

Materialer:

Ved kursets start modtager du en lille goodie-bag med de vigtigste ting, en spirende forfatter bør have, så du er klar til at skrive løs.
Medbring gerne selv computer.