Skip to content
spiselighave spiselig kartofler have fra jord til bord

Den spiselige skovhave

Den spiselige skovhave

For 28 år siden købte vi et nedlagt gartneri med 3 tønder land med eng, skov og have ved landsbyen Ågård, vi plantede nødde- og frugt træer og mere skov og blev selvforsynende med strøm og varme gennem sol og træ.

Jeg har altid hentet vilde urter og dyrket grøntsager og frugt i haven.  I 2014 var jeg på skovhave-kursus og siden da har jeg været i gang med at omlægge et område på 4000 m2 til en spiselig skovhave med hønsegård m.m.. Det er en løbende proces, og der er planer om yderligere udvidelse. Det giver mening for mig at lave en skovhave, da jeg kan hente frisk vital mad i haven året rundt, genopbygge jordens humus lag, modvirke klimaforandringer ved at lagre CO2, og så er det et sted, hvor det er rart at være både for mennesker, dyr og insekter. Der er ingen bar jord i skovhaven og dermed mindre vedligehold.  

Jeg eksperimenterer med hvilke planter, der er gode at sætte sammen, og gennem årene har jeg måttet flytte nogle planter, da de ikke trives der, hvor de var og jeg eksperimenterer i køkkenet med de ”nye” gamle flerårige grøntsager og urter.  

På kurset vil I høre om skovhave principperne og få en rundvisning og høre om de erfaringer, jeg har gjort og se eksempler på forskellige skovhavebede til inspiration for parcelhushaven eller børnehaven. I skovhaven bliver der dyrket nødder, frugt, bær, flerårige grøntsager, spiseligt bunddække og spiselige blomster. Alt efter årstiden er der mulighed for at se og smage på noget af det. Udetøj efter vejret. Der udleveres materiale om skovhaver.

 

Se mere her på Ullas hjemmeside: Ulla skovhave