Skip to content

HUSK mundbind og der skal fremvises gyldigt Coronapas til din underviser. God fornøjelse.

Corona information
aktieinvestering online

Aktieinvestering for begyndere Online

Aktieinvestering for begyndere Online

Lær at investere i aktier på egen hånd udenom bankerne.

Dette kursus er til dig, der lige er kommet i gang eller vil i gang med selv at købe aktier, med henblik på en langsigtet investering eksempelvis pension eller opsparing. På dette online kursus vil vi over komme indover:

  • Fordelene ved at investere selv, risikoen og den indsats ,man skal regne med at lægge for dagen. Introduktion til begreber som risikoprofil, langsigtet investeringsstrategi og -principper, aktiv og passiv investering. Oversigt over de forskellige handelsplatforme, priser, fordele og ulemper herunder beskatning. Oversigt over de steder, man kan få information om markederne og aktier.
  • Hvad er en aktie, og hvad kan man forvente af afkast ud fra et historisk perspektiv? Basale investeringsprincipper, entry- og exitstrategi og porteføljepleje. Hvilken strategi passer bedst til dig?
  • Introduktion til investeringsforeninger (herunder ETF’er) og obligationer. Metoder til at udvælge aktier særligt DCF-metoden. Eksempler på, hvordan DCF-metoden anvendes i praksis i det virkelige liv og hvordan man skal agere ud fra resultaterne. Vi kommer også ind på andre metoder såsom markedsmetoden (P/E, P/B osv.).

Kurset er tilrettelagt sådan, at du i løbet af tre onsdage vil modtage links til videoer og øvelser som typisk varer 1-2 timer pr. gang. Videoerne kan afspilles når du har tid og lyst, og du kan både spole og pause så det hele kan læres i dit eget tempo. Du kan også gense videoerne. 

Har du spørgsmål så besvarer underviseren dem med glæde på e-mail både før, under og efter kurset. Sårig mulighed for at få hjælp undervejs. 
E-mail: margrethe@investermedhjernen.dk

 

Litteratur: The Intelligent Investor af Benjamin Graham og Investment Valutations af Aswath Damodaran. Det er ikke obligatorisk for undervisningen, at man har læst disse bøger.

Underviser: Margrethe Clausen har en cand. merc. I finansiering fra Århus Universitet. Hun er tidligere aktieanalytiker og har desuden undervisningserfaring som instruktor i statistisk og kvantitativ metode.