Skip to content

Juhuuu vi er på vej mod en reel genåbning. Vi udbyder lige nu sommerhold og er i fuld gang med at oprette hold til efteråret, derfor roder det lidt på hjemmesiden. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så vi kan holde dig orienteret. Du kan tilmelde dig via linket til højre. Vi glæder os til at holde dig informeret.

Nyhedsbrev
økonomi penge regnskab lommeregner

Aktieinvesteringskursus for begyndere Online

Aktieinvesteringskursus for begyndere Online

Lær at investere i aktier på egen hånd udenom bankerne.

Dette kursus er til dig, der lige er kommet i gang eller vil i gang med selv at købe aktier, med henblik på en langsigtet investering eksempelvis pension eller opsparing. På dette online kursus vil vi over komme indover:

  • Fordelene ved at investere selv, risikoen og den indsats ,man skal regne med at lægge for dagen. Introduktion til begreber som risikoprofil, langsigtet investeringsstrategi og -principper, aktiv og passiv investering. Oversigt over de forskellige handelsplatforme, priser, fordele og ulemper herunder beskatning. Oversigt over de steder, man kan få information om markederne og aktier.
  • Hvad er en aktie, og hvad kan man forvente af afkast ud fra et historisk perspektiv? Basale investeringsprincipper, entry- og exitstrategi og porteføljepleje. Hvilken strategi passer bedst til dig?
  • Introduktion til investeringsforeninger (herunder ETF’er) og obligationer. Metoder til at udvælge aktier særligt DCF-metoden. Eksempler på, hvordan DCF-metoden anvendes i praksis i det virkelige liv og hvordan man skal agere ud fra resultaterne. Vi kommer også ind på andre metoder såsom markedsmetoden (P/E, P/B osv.).

Vores underviser, Margrethe laver 3 webinarer a 1,5 times varighed, som kan ses af dig, når det passer ind i din hverdag. Links og kode til Vimeo, hvor videoerne ligger, sendes til dig pr. mail.

Første video (varighed 1,5 time) - Teori og investeringsprincipper – sendes til dig den 1. september 2021

Anden video (varighed 1,5 time) - Investering i praksis og passiv investering – sendes til dig den 8. september 2021.

Tredie video - Aktiv investering og aktieanalyser - sendes til den 15. september 2021

Afslutning på kurset - Forsættelse af aktieanalyser og besvarelse af spørgsmål - foregår ONLINE via Zoom onsdag den 22.september kl. 19.00 – 20.30.

Mødelink og vejledning til Zoom fremsendes pr. mail, mandag den 20. september 2021. Litteratur: The Intelligent Investor af Benjamin Graham og Investment Valutations af Aswath Damodaran. Det er ikke obligatorisk for undervisningen, at man har læst disse bøger.

Underviser: Margrethe Clausen har en cand. merc. I finansiering fra Århus Universitet. Hun er tidligere aktieanalytiker og har desuden undervisningserfaring som instruktor i statistisk og kvantitativ metode.

Medbring: Computer