Skip to content

Vær' opmærksom på at vores kontor og telefoner er lukket fra og med fredag d. 28. juni og først åbner igen torsdag d. 1. august kl. 13.00. Hjemmesiden holder ikke ferie og er klar til at betjene dig. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev via linket til højre. God sommer og på gensyn.

Tilmelding til nyhedsbrev

Årstidens høst

Lær, hvordan du kan anvende urter, planter og blomster

Dette er også et kursus for dig, der vil opleve et mylder af blomster, farver og et væld af bier, sommerfugle og insekter i to naturtyper, hvor der arbejdes med balance og naturlige processer.

Naturen er fuld af vitaminer, frisk luft, bevægelse og sjove oplevelser, og det kan du blive en del af, når du tilmelder dig de 6 kursus gange, hvor 3 gange foregår i Ullas skovhave og 3 gange hos Anne på Østbjerglund i urørt natur.

Ved hver møde gang henter vi friske urter til en kop the. Forskellige mynter, bronzefennikel, citronmelisse, brombær blade m.m.

På mødegangene hos Anne laver vi:

  • Tinktur/ekstrakt er et koncentreret udtræk af urter og kan bruges i det lille husapotek. Tinktur/Ekstrakter indtages i dråbeform.
  • Urteinfusion
  • Eddike til salater eller som immunbooster.

På mødegangene hos Ulla laver vi:

  • Vi går på opdagelse i skovhavens skattekammer af nødder, frugter, bær, urter og spiselige blomster.
  • Vi fremstiller the på friske urter, en hjertestyrkende tinktur, urtesalt, eddike med skovhavens bær, sauce verte m.m.
 

UNDERVISERNE:

Jeg hedder Ulla Karmann og har altid haft en passion for at sanke vital mad i naturens skattekammer. Er oprindelig sygeplejerske og har efteruddannet mig i naturterapi og spiselige planter. For lo år siden anlagde jeg min egen madskov efter permakulturprincipperne. Skovhaven er fyldt med skønne nødder, frugter, bær, flerårige køkkenurter og spiselige blomster. Denne overflod af naturens gaver vil jeg gerne dele med dig. Når du kommer her går vi på opdagelser og smager på årstidens skattekammer. I lærer om de spiselige planter og flerårige grøntsager. Jeg vil også gerne fortælle hvilken sundhedsfremmende effekt planterne har. Vi sanker og laver workshops med efterårets urter og bær til en snack, vi spiser sammen og produkter I kan tage med hjem.

Adresse: Ullas skovhave, Kærvej 5, 6040 Egtved.

Se mere på ullasskovhave.dk


 

Jeg hedder Anne Stoklund Larsen, jeg er uddannet miljøplanlægger og elsker at bo midt i 18 ha. urørt natur på Østbjerglund. Her tilbyder naturen de dejligste oplevelser, biodiversitet og en rigdom af urter og blomster. Vi skal på naturvandring og sanke vandmynte fra kildevældet og røllike på overdrevet. Du vil lære om urternes egenskaber og særlige kendetegn. Hvordan du indsamler og opbevarer dine urter og ikke mindst hvordan du anvender dem til snaps, tinktur, urtete eller i  madlavning.
Adresse: Østbjerglund, Bjerregårdsvej 13, Hørup, 7300 Jelling

Læs mere på Østbjerglund.dk  

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 20.08.2024 18:30-20:30 Østbjerglund i Jelling Anne Stoklund Larsen
2 Tirsdag 03.09.2024 18:30-20:30 Ullas Skovhave, Egtved Ulla Karmann
3 Tirsdag 17.09.2024 18:30-20:30 Østbjerglund i Jelling Anne Stoklund Larsen
Se alle Se færre

Ulla Karmann og Anne Stoklund Larsen