Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev her
Kryddersnaps og sanketur

Kryddersnaps og Sanketur

Har du lyst til at brygge din egen kryddersnaps og høre mere om hvilke blomster og urter, der
kan bruges, så kan du deltage denne dag, hvor vi går på sanketur i istidsbakkerne, og hvor vi
smager på forskellige kryddersnaps.


Kom med på sanketur til Jelling-egnens naturperle Østbjerglund, hvor jeg vil fortælle om kryddersnapsens mangfoldighed og hvor jeg sidste år fik brygget 11 forskellige varianter, blandt andet sødskærm, seljepil, vild timian, ahorn og røllike.

De blomster og urter jeg anvender, sanker jeg på de 40 tønder land, der hører til min ejendom, og som har ligget urørt de sidste 60 år. Naturen er fredet og ikke tilført gødning. Det tørre overdrev er rigt på vilde blomster og her kan vi finde tormentil og vild timian Vi begynder aftenen med en markvandring, hvor vi samler blomster og urter til vores kryddersnaps. Husk godt fodtøj, der tåler vand, hvis du vil sanke vandmynte.
Vi går tilbage til atelieret, hvor vi renser og gør de indsamlede blomster og urter klar til at sætte på
patentglas. Medbring dit eget patentglas, vodka eller Brøndum.

Der er mulighed for at købe kaffe og kage.

Østbjerglund er et lille boelsmandssted fra 1913 med tilhørende 40 tønder land, der rummer
kildevæld, søer, eng, overdrev og fredskov. Ejendommen ligger i ly af morænebakken med langt til
nærmeste nabo og alfarvej.

Information

  • Dato 24.05.2023-24.05.2023
  • Adresse Østbjerglund i Jelling
    Bjerregårdsvej 13, Hørup
    7300 Jelling
  • Bemærkninger Medbring dit eget patentglas, vodka eller Brøndum. Husk godt fodtøj, der tåler vand, hvis du vil sanke vandmynte. Der er mulighed for at købe saft/te/kaffe og kage. Når du skal besøge Østbjerglund første gang, så kan det være en udfordring, fordi Google Maps sender dig til Vejlevej 117. Det kan være en god idé at skrive Bjerregårdsvej 11 i din gps. Når du kommer fra Vejle, skal du dreje ind ad Hørup Tværvej og derefter ind på Bjerregårdsvej og fortsætte ad den lille grusvej til den ender.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 24.05.2023 19:00-21:30 Østbjerglund i Jelling Anne Stoklund Larsen
Anne Stoklund Larsen
Underviser

Anne Stoklund Larsen

Anne har de sidste tyve år arbejdet med natur og kunstnerisk tænkning. Hun er uddannet planlægger fra Roskilde Universitetscenter og arbejder i dag med begrebet bæredygtig trivsel. Hendes begejstring for naturen og evne til at finde kunsten i naturen smitter. Anne bor på Østbjerglund, der er et lille boelsmandssted fra 1913 med 40 tønder land langt fra alfarvej og midt i istidslandskabet.