Skip to content

Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad

Garanteret afgang - max 10 pladser

Her er chancen for at besøge Bjørn Wiinblads hjem, og hans hjem kaldes Det Blå Hus, som har stået urørt efter hans død i 2006. Det har været Bjørn Wiinblads eget ønske, at hans hjem skulle være et åbent kunstnerhjem og levende værksted for keramikere.

Huset indeholder det mest fantastiske interiør bestående af en stor og alsidig kunstsamling og vidner om en folkekær multikunstner, der på sin egen finurlige måde ønskede at gøre folk glade. Vi får her mulighed for at komme tæt på kunstneren og livsnyderen på vores rundtur i hans hjem og værksted. Den private bolig og atelieret står i dag intakt, som om Bjørn lige var gået ud ad døren.

Det smukke hjem rummer både hans egne værker og ikke mindst hans kunstsamling fra hele verden. Han havde en fantastisk samling af kunst, bøger og musik, der inspirerede ham i hans arbejde. Huset, tegnestuen og værkstedet er propfyldt med kunst, skitser og modeller. Det levende værksted skal tages bogstaveligt.

Flere af Bjørn Wiinblads “malerpiger” har genoptaget deres gamle hverv og maler igen Wiinblads kendte keramikfigurer. Selvom det er over 30 år siden, de var ansat som keramikmalere, sidder det i fingrene. Måske kan de opleves på nærmeste hold under besøget.

Ved ankomsten til Lyngby nyder vi en dejlig frokost, hvorefter vi besøger Wiinblads skønne hjem.

OBS - Der er trapper i huset til 1. sal og ingen elevator.

Dato: Mandag den 20. september (max 10 pladser) - GARANTERET AFGANG

Inkl. i prisen er: Bus, moms, broafgift, frokost, eftermiddagskaffe, guidet rundvisning

Opsamling:

  • Kl. 08.30 – Horsens, Ane Staunings vej 21B – FOF Parkering
  • Kl. 09.10 - Fredericia, Rema 1000 v/Strevelingsvej
  • Kl. 09.20 – Afk. 58 B/Middelfart
  • Kl. 10.00 - Odense v/Rosengårdscenter og Shell Kl. 10.30
  • Nyborg afk. 44 v/Monach
  • Hjemkomst ca. kl. 20.00 (Horsens)