Skip to content
Foredrag med Jeanette Varberg i FOF Sorø 2022

Jeanette Varberg - Urtid

Hvordan har vi udviklet os som sociale væsener? Hvordan har naturen formet vores måde at være i verden på? Og hvilken rolle spillede kvinder i urtidens samfund? 

Kom med den prisvindende arkæolog på en tankevækkende rejse tilbage til vores urtid, når hun fortæller om grave, skatte og ofringer i moser – alt sammen efterladte spor fra dem, som var her før os. Små brikker i et komplekst puslespil, som i sidste ende giver os et billede af den ældste historie for den lille plet på jorden, som vi i dag kalder Danmark.

Gennem arkæologi og historie er vi kommet tættere på vores egen urtid – og de seneste årtiers naturvidenskabelige forskning har på mange måder revolutioneret vores viden om fortiden.

Jeanette Varberg er arkæolog, forfatter og inspektør ved Nationalmuseet. Hun har bl.a. skrevet Viking – Ran, ild og sværd (2019), Den Fjerde Rytter – 10.000 års epidemihistorie (2020) og senest Urtid – Historien om Danmark fra stenalder til vikingetid (2021). Hun er blevet hædret med bl.a. Rosenkjærprisen, Blixenprisen og Weekendavisens Litteraturpris.

Jeanette Varberg, arkæolog, forfatter og museumsinspektør

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 12.10.2022 19:00-21:00 Borgerskolen FOF foredragsholdere

FOF foredragsholdere