Skip to content
Foredrag med Tine Wøbbe, Mette Brandt-Christensen og Kristina Antivakis i FOF Næstved 2023

Kristina Antivakis - Forbrydelsens sind

Hvad kan få et menneske til at gøre et andet menneske ondt? Hvordan kan nogen finde på at frihedsberøve, krænke, bruge våben eller i yderste tilfælde: begå drab?

Retspsykiater Mette Brandt-Christensen og chefpsykolog Tine Wøbbe giver os et unikt indblik i deres arbejde med mentalerklæringer, psykopattests og farlighedsvurderinger i sager med nogle af landets farligste kriminelle. Hør om stalking, bankkup, knivoverfald og drab, og få foredragsholdernes bud på, hvad der kan få et menneske til at begå den ultimative forbrydelse.

Sammen med journalist Kristina Antivakis, som også er med på scenen, har de skrevet bogen Forbrydelsens Sind (2022), hvor otte kriminelle fortæller deres historie.

Der vil også være tid til spørgsmål og dialog.

Om foredragsholderne:

Mette Brandt-Christensen er en af landets førende retspsykiatere, speciallæge i psykiatri og phd. overlæge på Retspsykiatrisk Afdeling i Region Hovedstaden. Underviser i og formidler om retspsykiatri. Er medlem af Retslægerådet, aktuelt næstformand for den retspsykiatriske afdeling.

Tine Wøbbe er en af landets førende retspsykologer og chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans, samt ekstern lektor ved Københavns Universitet. Specialist og supervisor i psykopatologi og psykoterapi samt specialpsykolog i psykiatri. Hun har særlig ekspertise i diagnostik, udredning og behandling af psykopati.

Kristina Antivakis er journalist og forfatter med speciale i kriminalsager, retspsykiatri og det danske retsvæsen. Siden 2002 har hun arbejdet med tv og dokumentar og bl.a. produceret tv-dokumentarserier som ’Dræbt i Tjenesten’ (DR1) om drab på socialpsykiatriske bosteder, ’Konfrontation’ (TV 2) om Politiets konfliktråd mellem offer og gerningsmand, ’Holder lov og orden’ (TV 2) om det danske retsvæsen og ’Når mænd slår kvinder ihjel’ (DR1).

Foto: © Robin Skjoldborg

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 21.03.2023 19:00-21:00 Grønnegades Kaserne FOF foredragsholdere

FOF foredragsholdere