Skip to content
Foredragsrække "Kulturcaféen i Vemmelev" i FOF Syd- og Vestsjælland 2021

Kulturcaféen

Kulturcaféen

I fælleshuset Provstehaven arrangerer FOF i samarbejde med venneforeningen foredragsrækker hver sæson.
Foredragsrækken består af 5 foredrag til 600 kr.

Kilimanjaro – toppen af Afrika
Den erfarne bjergbestiger, som siden 2011 har guidet mange hold danskere til toppen af bjerget, fortæller engageret og vidende om Kilimanjaro, verdens højeste fritstående bjerg – fra de forskellige klimazoner og ruter på bjerget til livet og dagligdagen på en bestigning af Afrikas top. Hør om forberedelse til turen, forholdene i lejrene, hvordan man undgår højdesyge, og om mulighederne for safariture i nærheden.
Jacob Klaris-Jensen, eventyrer og bjergbestiger
Tirs. 28.09.21 kl. 14.00

Magiens historie
Foredragsholderen har optrådt med trylleri i 25 år og skrevet biografien om entertaineren "TRUXA" samt bogen om showbiz "Listen to Us!" Med imponerende tricks og trylleri, billeder og levende fortællinger guider tryllekunstneren deltagerne igennem trylleriets historie i et underholdende, interaktivt og oplysende foredrag. 
Michael Frederiksen, tryllekunstner
Tirs. 12.10.21 kl. 14.00

Vi, der bor i den samme tid
”Tænk at du, som læser dette, og jeg som skrev det, skulle blive bofæller i det samme tidsrum.” Hør denne spændende og tankevækkende fortælling om vores fælles minder, som kommer til live når vi husker i fællesskab. Foredragsholderen ankrer nogle af de store historiske begivenheder ned i det små og nære med en række personlige fortællinger fra vores tid – dengang Danmark blev radikalt forandret.
Christian Kronman, journalist og forfatter
Tirs. 26.10.21 kl. 14.00

Berlin
Siden genforeningen er Berlin blevet en af de mest levende metropoler i Europa. Byen syder af atmosfære og kreativitet og gør det til en overvældende oplevelse at se nærmere på byens kunst og kultur, arkitektur og gadebillede. Kom med på en kulturhistorisk rejse gennem 100 års omskiftelig historie, der har virket som en adrenalinindsprøjtning på kreativiteten i metropolen. 
Åse Lerche, cand.mag.
Tirs. 09.11.21 kl. 14.00

Christiansø – det yderste skær
Fortællingen om Christiansø er en perlerække af tankevækkende og underholdende nedslag i historien, naturen og kulturen. Oplev skærene i øst i et lærerigt og humoristisk foredrag, hvor du går hjem med oplevelsen af et af de smukkeste og mest interessante steder i Danmark. Et sted, du må besøge.
Hans Ole Matthiesen, turismekoordinator og naturvejleder
Tirs. 23.11.21 kl. 14.00