Skip to content

Kultureftermiddage

Kultureftermiddage

Kom og vær med til foredrag på Skælskør Bibliotek hver sæson, hver anden torsdag kl. 14.00.

Dengang jeg blev morder – og andre farverige fortællinger
Esther Rützou giver historier liv, mens hun omgiver sig med formidling, dramaturgi og karakterudvikling, konflikter og løsninger, stemmer og fagter. Hør en broget buket af historier, som kalder på latter – og også lidt på eftertanke. Nogle af historierne er sande, andre det rene opspind. Men publikum må selv gætte, hvad der er hvad!
Esther Rützou, fortæller og forfatter
Torsdag 13-10-2022 kl. 14:00

Den inderste fare
Erik Scavenius er i manges øjne Danmarkshistoriens største landsforræder. Her møder vi ham både som politiker og som mand i en udmarvende ægteskabskamp. Hans ja til at lede samarbejdet med tyskerne vækker gamle konflikter med hans kone til live, og krigens spørgsmål bliver også hans egne: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Og hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? 
Birgithe Kosovic, forfatter 
Torsdag 27-10-2022 kl. 14:00

Opera i Danmark – fra drukorgie til operahus
I 1634 inviterer Christian 4. til Danmarkshistoriens dyreste fest – 18 dage med druk, underholdning og de første forsøg med opera i landet. Kom på en forrygende tur gennem den danske operahistorie frem til åbningen af Operaen i 2005. Mød sangere, teaterchefer, konger, komponister, ildsjæle og smagsdommere, og vær vidne til slagsmål på scenen og operasangere, der får fængselsstraf for pjæk.
Henrik Engelbrecht, musikformidler
Torsdag 10-11-2022 kl. 14:00

Syditalien fra ende til anden
Syditalien rummer omkring halvdelen af Italiens areal og en stor del af landets kulturskatte, men alligevel rejser få danskere syd for Rom. Og det er en skam, for Syditalien har vidt forskellige landskaber, byer og attraktioner at byde på, som er opstået i synergi med unikke kulturpåvirkninger udefra. Og så er der billigere – og langt færre turister! Hør om Sydens historie og få unikke rejsetips til hver af regionerne. 
Cecilie Marie Meyer, cand.mag. i italiensk
Torsdag 24-11-2022 kl. 14:00