Skip to content
Foredragsrække "Kultureftermiddage i Skælskør" i FOF Syd- og Vestsjælland forår 2022

Kultureftermiddage

Kultureftermiddage

Kom og vær med til foredrag på Skælskør Bibliotek hver sæson, hver anden torsdag kl. 14.00.
Foredragsrækken består af 4 foredrag og prisen er 480 kr.

Den bedste af alle verdener
Filosoffen G.W. Leibniz påstod, at vi lever i en verden, som nok ikke er perfekt, men dog så god som en verden nu engang kan blive. Det ville hans efterfølger Arthur Schopenhauer ikke høre tale om. Han mente snarere, vi lever i den værste af alle tænkelige verdener. Foredraget giver stof til eftertanke og stiller sig på optimistens side ved at argumentere for, at glasset bedst kan forstås som halvt fuldt. 
Henrik Schøneberg, filosof
Torsdag 10-02-2022 kl. 14:00

Sorte huller – når tyngdekraften går amok
Tyngdekraften holder Solsystemets planeter på plads i deres baner om Solen og holder os fast til Jorden. I sin mest ekstreme form optræder tyngdekraften som sorte huller, hvor selv lyset ikke kan slippe væk. Men hvad er tyngdekraften egentlig, og hvordan kan vi forene den med de øvrige naturkræfter? Få indblik i den nuværende viden om tyngdekraftens inderste væsen, observationer af sorte huller og gravitationsbølger.
Michael Linden-Vørnle, astrofysiker
Torsdag 24-02-2022 kl. 14:00

De danske varulve
Maj 2021. Tre unge arabiske mænd forsøger at indkøbe AK-47 stormrifler, 500 patroner, magasiner til maskinpistoler og håndgranater. Hvad de ikke ved er, at sælgeren af bemeldte våben er en politimand fra PET. Således får Erland et midlertidigt kontor på Politigården, og en sen eftermiddag finder han en interessant pakke… Hør om en politimands efterforskning af et stykke ukendt besættelseshistorie.
Erland Leth Pedersen, kriminalassistent
Torsdag 10-03-2022 kl. 14:00

Thomas Kingo i kærlighed, digt og pligt
Thomas Kingo var på samme tid en af vores helt store salmedigtere og sprogforkæmpere. Han søgte at udvikle datidens primitive danske sprog, så man også kunne udtrykke abstrakte tanker på det. Hans digte var livsnære, humoristiske og berørte alt fra kærlighedens berusende lykke til enevældens nye magthavere. Hør hans digte på en helt ny måde, når Christian Kronman reciterer ”Chrysillis” og ”Far verden, far vel”.
Christian Kronman, journalist og forfatter
Torsdag 24-03-2022 kl. 14:00