Skip to content
Foredragsrække om dansk kultur i FOF Syd- og Vestsjælland

Seniorakademiet - Den danske kulturarv

Seniorakademiet - Den danske kulturarv

Historien bag Matador
Der er ingen tvivl om, at Matador er en god historie, men er Matador også god historie? Hør foredraget om hvad historie egentlig er, hvorfor historie er så interessant, og hvordan TV fortæller historie. Ud fra en historisk synsvinkel fortælles, hvordan historien på flere måder indgår som en væsentlig del af den populære DR-serie om livet i Korsbæk. 
Ulrik Grubb, cand.mag. og forfatter
Torsdag 24-02-2022 kl. 10:00

De farlige forbrydere
Er alle mordere psykopater? Er alle psykopater mordere? Hør kriminalpsykologen fortælle om psykopati og de forskellige typer af psykopater, vi ofte møder i vores hverdag – de er nemlig ikke ens. Ikke alle er det for fuld udblæsning, men har psykopatiske træk, og nogle bliver kaldt psykopater, men er det egentlig slet ikke. Hvad skaber en psykopat? Og hvor går grænsen mellem en psykopat og et ubehageligt bekendtskab? 
Charlotte Kappel, kriminalpsykolog
Torsdag 03-03-2022 kl. 10:00

Universets fødsel set med danske øjne
Hvordan er universet opstået, og hvad bliver dets skæbne? De fleste rumforskere mener, at svaret på disse spørgsmål leveres af den såkaldte ”big bang”-teori. Den siger, at universet blev født for næsten 14 milliarder år siden i en ekstremt varm og tæt tilstand. Hør om udviklingen af teorien, de seneste resultater fra dette fundamentale forskningsområde, og om Danmarks engagement i den europæiske satellitmission ”Planck”. 
Michael Linden-Vørnle, astrofysiker
Torsdag 10-03-2022 kl. 10:00

Shellhuset og Den Franske Skole
Den 21. marts 1945 lettede 51 bevæbnede RAF-fly fra deres luftbase i England med kurs mod Gestapos danske hovedkvarter i Shellhuset. Men en række bombefly tog fejl af målet og smed deres dødbringende bombelast over et civilt beboelseskvarter. Foredraget blotlægger minutiøst detaljerne om den skæbnesvangre dag i 1945, hvor mere end 100 uskyldige, heraf 87 børn, blev dræbt på Den Franske Skole. 
Christian Aagaard, historiker og forfatter
Torsdag 17-03-2022 kl. 10:00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.