Skip to content
Foredragsrække om dansk kultur i FOF Syd- og Vestsjælland

Seniorakademiet - Den danske kulturarv

Seniorakademiet - Den danske kulturarv

Indsatslederen – i politiets frontlinje
Hvad sker der i hovedet på en betjent i hverdagen? Hvordan får man underbemandede grupper af betjente til at gå direkte ind i en regulær gadekrig? Få et unikt indblik i nogle af de begivenheder, der har indskrevet sig i historiebøgerne og i foredragsholderen selv – fra opgøret med BZ’erne og masseanholdelsen under COP 15-topmødet til terrorangrebet på Krudttønden og kampen mod rockere og bandegrupperinger.
Henrik Oryé, indsatsleder og forfatter
Torsdag 06-10-2022 kl. 10:00

Jødeaktionen 1943 – flugt og fangenskab
Få den dramatiske fortælling om den tyske aktion mod de danske jøder og jøderne i Danmark. Det er en fortælling om et dramatisk politisk spil, nervepirrende flugtforsøg, hjælpsomme landsmænd og frygtelige deportationer til Theresienstadt.
Simon Ankjærgaard, journalist og forfatter
Torsdag 13-10-2022 kl. 10:00

Dansk opera under besættelsen
Under den tyske besættelse eksploderer efterspørgslen på dansk kultur herhjemme. Det Kongelige Teater spiller 14 danske operaer i de fem sæsoner, og man opfører endda en ny opera af en amerikansk jøde med jazzbaggrund; en rød klud i nazisternes øjne. Hitler beslutter at sprænge Det Kongelige Teater i luften, men planen bliver ændret i sidste øjeblik… Kom med tilbage til en tid med mørklægning, rationering – og opera!
Henrik Engelbrecht, musikformidler
Torsdag 20-10-2022 kl. 10:00

Det, du ikke vil vide
Hun vokser op i en almindelig dansk-jugoslavisk familie på Vestegnen. Men familien er præget af farens vrede og huser en hemmelighed, som hun en dag afslører. Hør fortællingen om forfatterens jugoslaviske slægt, hvor det er normalt at slå ihjel – og en dansk familie, som viser sig også at have erfaring med rædsel. Er det en historie om mislykket integration eller om en almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? 
Birgithe Kosovic, forfatter
Torsdag 27-10-2022 kl. 10:00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.

Foto: © Emma Line Holm Sejersen