Skip to content
Foredragsrække om Danmark og verden i FOF Syd- og Vestsjælland

Seniorakademiet - Den globale landsby

Seniorakademiet - Den globale landsby

Amerika er tilbage
Donald Trumps sejr ved præsidentvalget 2016 var det største chok i USAs politiske historie, og årene siden har været paradoksale. Millioner af amerikanere har haft en følelse af, at nationen befandt sig i et af sine mørkeste kapitler. Kan USA nu, under præsident Joe Biden, sænke temperaturen i den politiske debat, genoprette tilliden og enes om at løse såvel akutte som strukturelle problemer i det amerikanske samfund?
Niels Bjerre-Poulsen, historiker
Tors. 04.11.21 kl. 10.00

Snedronningen – Selma Lagerlöf
Hør et spændende og medrivende foredrag om Nobelpristagerens dramatiske liv og værk. Selma Lagerlöf er en af verdenslitteraturens største forfattere og en klassiker af mytologisk status. Hun kan kunsten at skrive sig direkte ind i menneskers hjerter. Foredragsholderen fortæller på baggrund af sin berømmede og flere gange prisbelønnede biografi Snedronningen om den svenske forfatters liv og store lidenskab.
Henrik Wivel, dr.phil. og forfatter
Tors. 11.11.21 kl. 10.00

Polerne under forandring
Polområderne ved Arktis og Antarktis er nogle af de områder, der oplever de største temperaturstigninger. For nogle dyrearter og lokalsamfund er det en katastrofe, men for andre åbner sig helt nye muligheder. Hør det spændende foredrag, rigt på billeder, film og personlige historier, om hvordan det er at filme narhvaler under vandet for National Geographic, flytte isbjørne med helikopter, dykke ved Antarktis og meget mere.
Henrik Egede-Lassen, naturfotograf og eventyrer
Tors. 18.11.21 kl. 10.00

Tyrkiet – fra Atatürk til Erdogan
Tyrkiets præsident Erdogan har sat sit aftryk på landet som ingen anden siden Atatürk, først som premierminister og nu som magtfuld præsident. Men hvor er Tyrkiet på vej hen med Erdogan i spidsen? Hvordan går det i landet mellem Europa og Mellemøsten, og hvad betyder det for de mange med tyrkisk baggrund, der bor i Europa, inklusive Danmark? Hvordan står det til med den kurdiske konflikt?
Deniz Serinci, cand.mag.
Tors. 25.11.21 kl. 10.00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.