Skip to content
Foredragsrække om Danmark og verden i FOF Slagelse

Seniorakademiet - Den globale landsby

Seniorakademiet - Den globale landsby

Guldalderens salonværtinder
Overalt i dag dukker ordet "salon" op i forbindelse med kulturarrangementer og events. Hvad skyldes det, og hvilken betydning havde og har guldalderens salonkultur for samfundet? Til dette foredrag fortæller kulturformidler Maja Lykketoft om de mest markante salonværtinders historie og bedrifter. Vi skal høre om aristokratiske Charlotte Schimmelmann, den højborgerlige Friederike Brun og den dannelses-borgerlige Kamma Rahbek. Kom med ind i de højloftede stuer, hvor de fremmeste mænd inden for kultur og videnskab delte deres ideer, og salonværtinderne gjorde sig gældende uden at træde over hjemmets tærskel.
Maja Lykketoft, kulturformidler
Torsdag 30-03-2023 kl. 10:00

Økonomisk kriminalitet gennem 200 år
Kom med på en spændende, rystende og dramatisk 200-års historisk tur fra ludomanen Christian Birch i 1820 til Britta Nielsen i 2020. En oplevelsesrig fortælling om en mangfoldighed af banditter i habitter, kjoler og ordener med fokus på spektakulære sager samt deres omfattende menneskelige og økonomiske omkostninger for samfundet. En rejse ind i menneskers magtbegær, drømme, fristelser og bedrag. 
Anders Wejrup, foredragsholder
Torsdag 13-04-2023 kl. 10:00

Ivan – og Putin – ved hvor du bor
De danske stræder har i århundreder været et sikkerhedsproblem for Danmark, ikke mindst i lyset af den igangværende konflikt i Østeuropa. Hør foredraget om de østeuropæiske angrebsplaner mod Danmark og Danmarks geostrategiske position som ”prop” i adgangen til Østersøen. Undervejs i foredraget vises tidligere fortroligt materiale som russiske kort, fotografier og efterretningsoversigter over lokalområdet.
Niels Jensen, tidl. efterretningsofficer
Torsdag 20-04-2023 kl. 10:00

Hinduisme og indisk kultur
Hinduismen er den ældste af verdens store religioner. Hinduismen er ikke en enhedsreligion baseret på en fælles bog eller et fælles trossæt, men rummer en mangfoldighed af forestillinger og traditioner med rødder tusinder af år tilbage i tiden. Hinduismen er således snarere en syntese af indisk kultur- og åndsliv. Bliv klogere på hinduismens former, filosofier, guder, ritualer og begreber som samsara, karma og yoga.
Christian Friis, cand.mag. og foredragsholder
Torsdag 27-04-2023 kl. 10:00 

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.