Skip to content
Foredragsrække om Danmark og verden i FOF Syd- og Vestsjælland

Seniorakademiet - Den globale landsby

Seniorakademiet - Den globale landsby

Kaffe og kage mellem krudt og kugler
Hør et levende og inspirerende foredrag om oplevelserne med og blandt udsendte danske soldater. I et krigsområde har Ruth ikke blot bagt brød, kage og brygget kaffe, hun har også lagt ører til soldaternes oplevelser. Den 60-årige diakon har både oplevet udsendte danske soldater i Irak, Afghanistan og Libanon og givet dem små glimt af kristendommens trøst og budskab om kærlighed. 
Ruth Birk Christensen, leder af KFUMs Soldaterhjem
Torsdag 03-11-2022 kl. 10:00

Fukushima – den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan
I 2021 var det 10 år siden, at tre reaktorer ved atomkraftværket i Fukushima nedsmeltede efter en gigantisk tsunami. For mange er Fukushima blot navnet på en katastrofe, men området huser en spændende historie om samuraiernes sidste bastion i Japan, en fabelagtig natur og Japans bedste sake. Hør den billedrige fortælling om ulykkens konsekvenser for befolkningen, og hvorfor den historie slet ikke er afsluttet endnu.
Asger Røjle Christensen, journalist og rejseleder
Torsdag 10-11-2022 kl. 10:00

Mezzogiorno – mennesker og mirakler under Syditaliens sol
Hvorfor er italienerne så besatte af deres fordøjelse? Kan man virkelig få gigt i nakken af vådt hår og mavepine af træk? Og hvorfor er det livsnødvendigt at spadsere? Hør om livet i det syditalienske samfund, som mange har fordomme overfor, men som også rummer et menneskeligt potentiale. Et foredrag med egne historier fra den syditalienske hverdag om overtro, seksualitet, helbred, siesta og den parallelle stat. 
Cecilie Marie Meyer, cand.mag. i italiensk
Torsdag 17-11-2022 kl. 10:00

MeToo og de historiske strømninger
Næst efter coronaen blev 2020 året, der blev kendt for at trække tæppet væk under lumre mænd. Andreas Christensen gennemgår tre historiske strømninger, som indbyrdes stadig skal finde deres leje, før der bliver fred: kønnenes lighed, den seksuelle frigørelse og det dialogiske arbejdsmarked. Vi starter med en meget gammel MeToo-sag: Potifars hustru!
Andreas Christensen, sognepræst og stabsfeltpræst
Torsdag 24-11-2022 kl. 10:00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.