Skip to content
Foredragsrække "Tirsdagscaféen i Ringsted" i FOF Syd- og Vestsjælland 2021

Tirsdagscaféen

Tirsdagscaféen

Velkommen til 4 eftermiddage i Sognegården ved Sct. Bendts Kirke med inspirerende og spændende foredrag med en bred vifte af emner og personligheder.
Foredragsrækken består af 4 foredrag for 480 kr. Pris for et enkeltforedrag 150 kr.

Det nye Kina
Jan Larsen har fulgt Kina på nærmeste hold i over 15 år og fortæller nu om de lynhurtige forandringer landet gennemgår. Hør foredraget om, hvordan Kina er blevet en supermagt, der blander sig overalt i verden, fortalt gennem personlige oplevelser og indsigt i kinesernes hverdag. Vi kommer omkring aktuelle spørgsmål om undertrykkelse, boligbobler, 1-barnspolitikken og Kommunistpartiets livstidsleder, Xi Jinping.
Jan Larsen, tidl. Kina-korrespondent
Tirs. 28.09.21 kl. 14.00

Danmark i rummet
Selvom Danmark er et lille land, er vi alligevel både videnskabeligt og teknologisk involveret i mange internationale rummissioner og bemandet rumfart med vores astronaut Andreas Mogensen. Hør det spændende foredrag om aktuelle og fremtidige missioner, hvor dansk rumforskning og rumindustri er med på banen – fra Swarm-missionen til James Webb Space Telescope og de aktuelle missioner til Mars.
Michael Linden-Vørnle, cand.scient. og ph.d. i astrofysik
Tirs. 12.10.21 kl. 14.00

Trone og trods – en dronningeskæbne
Året er 1193. Den danske prinsesse Ingeborg bliver gift med den franske konge Philip August. Men noget går galt på brudenatten, for næste dag forstøder den franske konge sin unge brud og sender hende hjem. Men Ingeborg nægter at rejse. Hun er Frankrigs dronning nu! Det bliver starten på 20 års skilsmissedrama – en helt utrolig historie fyldt med drama, beskidte kneb, bandlysning og stædighed…
Ester Rützou, fortæller og forfatter
Tirs. 26.10.21 kl. 14.00

Hvis jeg overlever det her…
Med udgangspunkt i sin populære og roste bog “Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” vil Henrik Egede-Lassen fortælle den mærkværdige og eventyrlige historie om, hvordan og hvorfor han blev naturfotograf. Det er et foredrag med vilde historier, en dødelig fejldiagnose, tilfældigheder, vovemod og humor. Det er også fortællingen om at gå efter den umulige drøm – koste hvad det vil…
Henrik Egede-Lassen, naturfotograf
Tirs. 09.11.21 kl. 14.00