Skip to content

Tirsdagstræf 1

Tirsdagstræf 1

Hver tirsdag i foråret og i efteråret arrangerer FOF to foredragsrækker på Midgård med en bred vifte af foredragsholdere og emner. Kom og få en hyggelig eftermiddag med gode oplagte foredragsholdere. I pausen kan der købes kaffe m. kage.

Hver foredragsrække består af 3 foredrag for 360 kr.

Ret og magt i Valdemartidens Danmark 
Jyske Lov står for mange som kronen på værket for de retlige og politiske reformer, der fandt sted i Valdemartiden (1157-1241). Men hvor betydningsfuld var loven, og hvad gik forud for den? Hvorfor hører vi aldrig om de sjællandske love? Valdemar den Stores brutale udrensning af potentielle tronkrævere styrkede kongemagten og banede vej for den retlige udvikling, som afspejles i landskabslovenes ideologi. 
Helle Vogt, professor i retshistorie
Tirsdag 27-09-2022 kl. 13:00

Kunsten at give en gave
Gaver findes i mange former og betydninger og har stor betydning for vores mellemmenneskelige relationer. Selvom det at give gaver fremstår som en frivillig social aktivitet, så findes der ofte stramme regler af formel og social art, som omgiver gaveudveksling. Kan man give en ged? Eller modtage en panda? Vi tager fat om gavens betydning både i gammel tid og nutiden, ude i verden og hjemme hos os selv. 
Pia Lund Poulsen, antropolog
Tirsdag 04-10-2022 kl. 13:00

Poul Bundgaard
Poul Bundgaard kunne fylde 100 år i oktober 2022. Skuespilleren, der stadig er kendt af alle danskere – især som Kjeld fra Olsen Banden. Bundgaard levede i krydsfeltet mellem at være generøs og kærlig hjemme og hårdt ramt af sceneskræk ude. En mand, der som skuespiller kunne langt mere, end han blev bedt om. Hør historien bag de store succeser, linedansen som menneske og de mere skjulte sider af Poul Bundgaard. 
Jacob Wendt Jensen, journalist og forfatter
Tirsdag 11-10-2022 kl. 13:00