Skip to content
Forårstur til Skåne med FOF Syd- og Vestsjælland forår 2023

Forårstur til Skåne: Ystad - Smygehuk - Skanör

Ystad er en smuk, gammel by med bindingsværkshuse, kirke og kloster og emmer af historie. Byen er særligt blevet kendt i mange lande efter TV-serien og filmene om Wallander.

Vi skal besøge Ystad Studio, hvor indendørsscenerne blev optaget, og vi kan træde ind i Wallanders stue og sætte os i hans lænestol, måske tage en selfie med hans jakke på og høre lidt om filmatiseringen af Henning Mankells bøger. Bagefter går vi en tur i Ystad, hvor det hele er filmet og (gen)ser nogle af stederne. 

Efter frokost kører vi videre til Sveriges sydligste punkt, Smygehuk, og styrker os på en kop kaffe mens vi ser ud over Østersøens bølger.

Vi afslutter vores tur i Skanör med et besøg på havnen, hvor vi hører om middelalderens sildemarked og får mulighed for at købe en røget sild eller to med hjem.

Turleder: Elisabeth Sandell, aut. guide

Afgang med bus:
07:15 Skælskør, Havnepladsen
07:35 Korsør, Caspar Brands Plads
08:00 Slagelse, Busterminalen
08:20 Sorø, Sorø Hallen
08:40 Ringsted, Ringsted St., Busterminalen
Hjemkomst ca. 19:30 (Skælskør)

Foto: © Simon Paulin / imagebank.sweden.se

Information

  • Dato 11.05.2023-11.05.2023
  • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 11.05.2023 07:15-19:30 Elisabeth Sandell
Turleder

Elisabeth Sandell

Uddannet turistfører og har haft glæden at vise udenlandske turister rundt i Danmark siden 1989 til fods, i bus, på cykel og kanalbåd. De seneste 10 år har Elisabeth ligeledes været rejseleder til fjerne destinationer i USA, Asien og Europa for danske og svenske gæster.

Udenfor turistsæsonen har hun undervist i forskellige FOF-afdelinger i mere end 20 år med foredrag, byvandringer, museumsomvisninger og busture.